Lisää pantettiriitoja – myös Gaikai oikeuteen

15.10.2012 10:30 | Juho Anttila

Gaikai

Pelipatenteista väännetään nyt maailmalla enemmänkin, sillä juuri uutisoidun Turbine-tapauksen ohella myös pelejä striimaava Gaikai on haastettu oikeuteen patenttirikkomuksesta. Nyt asialla on delawarelainen T5 Labs.

T5 Labs kertoo omaavansa patentin teknologiaan, jonka avulla voidaan jakaa grafiikkaprosessorin resursseja useamman sovelluksen kesken. Yrityksen väitteen mukaan kyseinen patentti kuvaa samanlaisen järjestelmän, jota myös Sonyn omistama Gaikai käyttää striimauspalvelussaan.

Pikainen vilkaisu T5 Labsin kotisivuille paljastaa, että yritys kyllä mainostaa juuri samanlaista teknologiaa, mutta varsinaista toimintaa firmalla ei näytä olevan. Tämän perusteella on vaikea tulkita, onko kyse Turbine-oikeudenkäynnin tapaisesta rahastusyrityksestä vai onko T5 Labsin oikeuksia poljettu oikeasti.

Mielenkiintoisena piirteenä T5 Labs harkitsi aiemmin oikeustoimia myös striimauspalvelu OnLiveä vastaan. Samanaikaisesti OnLiven entinen toimitusjohtaja Steve Perlman odotti lähipiirinsä mukaan vain oikeaa hetkeä haastaa Gaikai oikeuteen, niin ikään patenttirikkomuksesta. Kyseinen suunnitelma kaatui OnLiven omiin ongelmiin, mutta kysymys siitä, kuka pelistriimausteknologian ensimmäisenä keksikään pysyy yhä avoimena.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

OnLiven toimitusjohtaja sai sittenkin kenkää

OnLive lihoiksi – miten käy Ouyan?

E3Dome: Sonylla ja Gaikailla ei diiliä

Lue myös

Dishonored (PC, PS3, Xbox 360)

Assassin’s Creed III -ensikosketus osa 2: rauhan mies sodassa maalla ja merellä

Uusi God of War saa komeita erikoisherkkuja

LotRO-kehittäjä oikeuteen tyhmän patentin vuoksi