Lisätietoja Nintendon 3D-käsikonsolista: analogiohjaus ja tärinää?

24.03.2010 09:00 Miikka Lehtonen

Kuten eilen lukemattomien muiden saittien tavoin uutisoimme, Nintendo tulee julkaisemaan taas uuden käsikonsolin. Tällä kertaa kyse ei taida tosin olla vain pelkästä erilaisiin kuoriin pakatusta DS-kopiosta, sillä Japanista kaikuvien tietojen ja huhujen perusteella eroa tulee olemaan enemmänkin. Mutta mikä on faktaa ja mikä ei?

Kuten eilen kuulimme, Nintendo tulee julkaisemaan maaliskuuhun 2011 mennessä uuden käsikonsolinsa, joka kulkee toistaiseksi työnimellä Nintendo 3DS. Jujuna on se, että käsikonsoli tarjoaa mahdollisuuden 3D-grafiikkaan ilman mitään lasien tai filtterien kaltaisia viritelmiä.

Nintendo ilmoitti samaan syssyyn myös, että 3DS tulee olemaan DS:n manttelinperijä ja jatkamaan siitä, mihin DS-sarja lopetti. Se tulee myös olemaan yhteensopiva DS-pelien kanssa ja kuulemme siitä lisätietoja tämän kesän E3-tapahtumassa. Nyt huhujen pariin, joita on keräillyt japanilaisista lehdistä 1Up.comin uutistoimittaja Frank Cifaldi.

Cifaldi on tonkinut japanilaisten bisneslehtien uutisointia ja löytänyt kaikenlaista kiinnostavaa. Nikkei ja Asahi kertovat, että 3D tullaan toteuttamaan Sharpin kehittämän parallaksiseinänä tunnetun tekniikan avulla. Cifaldi tiivistää, että lyhykäisyydessään ideana on, että 3DS:ssä on kaksi päällekkäistä, limitettyä näyttöä, joista ylempään on leikattu tarkkaan sijoiteltuja, pieniä aukkoja. Näin syntyy vaikutelma syvyydestä.

Nikkei taas tietää kertoa, että 3DS:stä löytyy niin analogiohjaus, kallistussensori kuin sisäänrakennettu tärinäkin. Kovalta kuulostaa ja mikäli kaikki tiedot pitävät paikkansa, puheet DS-uusintaversiosta voinee lopettaa.

Lisää aiheesta

Nintendo julkaisee uuden 3D-pelikonsolin

Nintendolta uusi käsikonsoli tänä vuonna?

Huhupartio: uusi Nintendon käsikonsoli ensi vuonna?

Lue myös

Arvostelu: Might & Magic: Clash of Heroes (DS)

Kyy vieköön, sehän on uusi peli ja saitti

Australian pelihirmu Michael Atkinson siirtyy sivummalle