UUSIMMAT

Logan Paulin 3,5 miljoonalla dollarilla ostamat Pokémon-kortit saattavat olla väärennettyjä

02.01.2022 20:37 | Muropaketin toimitus

Pokémon-kortteihin erikoistuneen sivuston mukaan on syytä epäillä, että YouTubaaja Logan Paulin 3,5 miljoonalla dollarilla ostama Pokémon-korttien laatikko saattaa olla väärennös.

Logan Paul kertoi uudesta ostoksestaan Twitterissä jouluun lopulla. PokéBeachin mukaan on kuitenkin mahdollista, että Paulin ostamat avaamattomat ensimmäisen painoksen Pokémon-kortit ovat väärennettyjä.

Alun perin samoja kortteja kaupiteltiin eBayssa jo maaliskuussa, mutta myynti-ilmoitus oli täynnä virheitä, eikä se tarjonnut vedenpitävää selitystä sille, mistä erittäin harvinaiset avaamattomat kortit olivat peräisin. Lopulta laatikko myytiin verrattain edullisella 72 500 dollarin hinnalla.

Myöhemmin tunnettu ”Card Kahuna”-niminen keräilijä hankki kortit omistukseensa ja autentikoi ne Baseball Card Exchange -nimisen palvelun kautta. Kyseinen yritys ei kuitenkaan ole erikoistunut Pokémon-kortteihin, eikä korttien aitoudesta saatu kunnon analyysiä.

PokéBeachin artikkelissa huomautetaan useista laatikon yksityiskohdista, kuten väärästä viivakoodista, joiden perusteella on mahdollista että kyse on väärennöksestä.

Kyseessä ei olisi ensimmäinen kerta, kun Logan Paul joutuu väärennettyjen Pokémon-korttien uhriksi. Vuonna 2020 Paul osti nimittäin 150 000 dollarilla väärennetyn Pokémon Illustrator -kortin.