Uusimmat

LoL-hakkeri tienasi tuhat dollaria päivässä

21.07.2014 16:00 Juho Anttila

Verkkopeleissä liikkuu paljon rahaa ja mahdollisuuksia. Tämä houkuttelee pelien kimppuun myös paljon sellaisia henkilöitä, joiden pussukat ovat täynnä kaikkea muuta kuin puhtaita jauhoja. Shane ”Jason” Duffy on yksi tällainen henkilö. Duffy ehti huijata itselleen melkoisen määrän rahaa League of Legends -hakkerointien kautta ennen kuin käry kävi, kahteenkin kertaan.

Vuonna 2011 Duffy onnistui murtautumaan League of Legends -palvelimille peliä kehittävän Riotin erään työntekijän tilin kautta. Duffy hyödynsi saamiaan oikeuksia myymällä pelihahmojen asusteita ja luomalla palvelun, jonka avulla oli mahdollista potkia muita pelaajia pois LoL-matseista maksua vastaan.

Duffy ehdittiin jo pidättää kertaalleen, mutta edes miehen tietokoneen takavarikointi ei estänyt tätä palaamasta LoL-huijauksen pariin heti tämän vapauduttua. Toisella kierroksella Duffy tienasi yli 1000 dollaria päivässä potkusovelluksellaan ennen kuin poliisit keräsivät miehen talteen uudelleen. Pidätyshetkellä Duffyn hallusta löytyi muun muassa 110 000 dollarin edestä huijaamalla tienattuja bitcoineja.

Tällä hetkellä Duffy joutuu vastaamaan yhdeksään erilliseen syytteeseen, joista viisi pitää sisällään petoksen. Tuomari on myös määrännyt Duffyn pysymään poissa verkosta siihen saakka, kunnes oikeudenkäynti on taputeltu valmiiksi. Hauskaa taisi olla niin pitkään kuin sitä kesti.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

LoL ei bannaa vaan kasvattaa

League of Legends joutui hakkereiden uhriksi

Naishahmot bännättiin Iranin League of Legends -turnauksesta