UUSIMMAT

LoL: homofobia, seksismi ja rasismi ovat vähentyneet valtavasti

10.07.2015 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Häiriköinti niin netissä kuin nettipeleissäkin on kamala ongelma, mutta ainakin Riot Games on onnistunut kitkemään suurimman osan vähä-älyisten apinoinneista. Studio on panostanut väkevästi League of Legends –pelinsä sosiaalisen puolen kehittämiseen, sekä kenkimällä häiriköijiä että kannustamalla positiiviseen käyttäytymiseen.

Firmalla on jopa oma tiiminsä sosiaaliselle pelisuunnittelulle, jonka vetäjä Jeffrey Lin kertoo, että kaikenlaista häiriköintiä on onnistuttu vähentämään tuntuvasti.

”Homofobisia, seksuaalisia ja rasistisia kommentteja näkee enää alle kahdessa prosentissa kaikissa LoL-matseissa, siis yhteensälaskettuna.”

”Verbaalinen häiriköinti on pudonnut yli 40 prosentilla ja 91,6 prosenttia kaikista häiriköijistä muuttaa käytöstapojaan sen jälkeen, kun heitä näpsäytetään kerran sormille huonosta käytöksestä.”

Lähde: MCV

Lisää aiheesta

Pohjoismaissa pelataan oma LoL-turnaus: The Nordic Open 

Riot Games opettaa perseilijöitä tavoille 

Typerää teiniä syytetään 23 (!) häirikkösoitosta viranomaisille ja naispelaajien kiusaamisesta 

Uusin eSports-tyhmyys: vain yksi lesbo naisjoukkueeseen, tai bännit kaikille! (päivitetty) 

Keskustelu

Mukavaa, että näinkin.

Otetaan Asos örkkien tuhomana, Two Worlds.

Minua häiritsi (joskin vain keveästi), että teurastetuilla naisilla oli järjestään vain rahaa (100gp sentähän) siinä missä miekkosilla oli aseita.

Huomasitko tätä koskaan, kun pelasit?

Asenteellisuus on niin luonnollista, että näiden filtterien ravistelu on mielestäni vain hyvästä!

@2
Onkohan oikea postaus mihin kommentoit? On se lukemisen ymmärtäminen kyllä menny alaspäin jos luulet tätä siksi uutiseksi Japanilaisesta pelistudiosta.
Siinäkään kyse ollut mistään rasismista vaan Jenkit ei ole ymmärtäneet hierargiaa missä työntekijät tekee mitä sanotaan eikä pullikoi vastaan mitä pomot sanoo.

Maassa maan tavalla tai maasta ulos.

Hyvä käytös tulee rajoista ja neuvomisesta. Ilman sääntöjä meno on monessa paikkaa ali riman.

Muropaketin uusimmat