Uusimmat

LoL-kehittäjä parantaa pelaajien käytöstä neurobiologin avulla

10.12.2012 13:00 Juho Anttila

League of Legends on yksi maailman suosituimmista verkkopeleistä. LoL:n edustama peligenre, moninpelattavat verkkoareenat ovat tunnettuja pelaajayhteisöjensä ajoittaisesta nuivasta suhtautumisesta aloittelijoihin tai muuten vain väärin pelaaviin. Riot Games ottaa ongelman vakavissaan ja etsii apua todellisten asiantuntijoiden avulla.

Pelin tuottaja Travis George kertoo, että Riot Gamesilla on aivan oma tiiminsä, jonka tarkoitus on seurata pelaajien käyttäytymistä pelin tuoksinassa ja etsiä keinoja myös sosiaalisen pelikokemuksen parantamiseksi. Mistään pilipalijengistä ei ole kyse, sillä joukossa on jopa kaksi tohtoria, toinen neurobiologian ja toinen käyttäytymistieteiden alueelta.

Tiimin tavoitteena on seurata pelaajien välistä kommunikaatiota ja siinä esiintyviä trendejä. Toistuvat ongelmakohdat pyritään tunnistamaan ja niiden ratkaisemiseksi etsitään keinoja joko pelin sisältä tai yhteisöviestinnän kautta.

Usein yksittäinen pelaaja voi pilata lukemattomien muiden pelikokemuksen. Tällöin tarvitaan rangaistustoimenpiteitä, kuten esimerkiksi bannivasaran heilautusta. Tämä on kuitenkin vain kolikon toinen puoli. Travis George kertoo, että tiimi pyrkii myös löytämään keinoja, joilla kannustaa pelaajia positiiviseen käytökseen ilman rangaistustoimia. Samalla tiimi tutkii, mikä saa ihmiset käyttäytymään huonosti pelin parissa.

Kuten Domessakin on jo uutisoitu, tiimin työn kautta on jo saatu aikaiseksi positiivisia tuloksia. LoL:ssa onkin ollut jo jonkin aikaa käytössä hyvin toimiva kunniajärjestelmä pelaajien käytöksen seuraamiseksi. Tiimin työ kuitenkin jatkuu yhä.

Kuulostaa erittäin hienolta. Surullinen tosiasia kun on se, että verkossa pelattavien moninpelien suurin ongelma ovat useimmiten toiset pelaajat. Jos Riot Gamesin tiimi löytää keinoja sosiaalisen pelikokemuksen parantamiseksi, voidaan toivoa, että myös muiden verkkopelien kehittäjät ottavat mallia saavutetuista tuloksista ja kehitetyistä toimintatavoista.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

League of Legendsin pelaajat oppivat vihdoin käyttäytymään

LoL ei ole naurun asia, vaan jättihitti

League of Legendsin luoja: ”e-sportseista tulee vielä olympialaji”

Muropaketin uusimmat