Uusimmat

Loottilaatikoiden vastarinta kasvaa Euroopassa – jo 18 valtiossa vaaditaan rajoituksia lootboxeille

02.06.2022 17:20 Muropaketin toimitus

Tuoreen raportin mukaan 20 eurooppalaista kuluttajajärjestöä vaatii tiukempia sääntöjä loottilaatikoille.

Video Games Chronicle kertoo, että uusi norjalainen raportti tuomitsee peliteollisuuden käytännöt pelien yllätyslaatikoiden kanssa ja vaatii tiukempia lakeja säätelemään niitä.

Kuluttajajärjestö NCC:n raportti vaatii ”kieltoa petolliselle suunnittelulle, lisää suojaa alaikäisille, sekä läpinäkyvyyttä kaupankäyntiin”. Raportin mukaan 20 kansalaisjärjestöä 18 Euroopan maasta vaatii kunnollisia rajoituksia loottilaatikoille.

Esimerkkeinä raportissa käytetään muun muassa FIFA 22 ja Raid: Shadow Legends -pelejä. Raportissa todetaan: ”Molemmat pelit käyttävät runsaasti erilaisia temppuja saadakseen kuluttajat käyttämään mahdollisimman paljon aikaa ja rahaa käyttäen hyväksi kuluttajia, jotka toivovat saavansa palkinnon huolimatta sen minimaalisesta mahdollisuudesta.”

Vasta eilen Suomen Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi oman kannanottonsa, jonka vaatimukset ovat hyvin samankaltaisia kuin NCC:n. Lootboxeja on alettu säädellä tiukemmin muutamissa maissa, muun muassa Belgiassa ja Hollannissa, mutta paine kasvaa selvästi muissakin valtioissa ottaa käyttöön järeämpiä keinoja niiden rajoittamiseksi.

LUE MYÖS: THL vaatii tiukempaa säätelyä pelien loottilaatikoihin – kyseenalaisimpia ne ovat lasten peleissä