Loppuunmyyty pelimusiikkikonsertti uusitaan toukokuussa

18.04.2013 14:00 | Jukka O. Kauppinen

Raisiossa toissapäivänä järjestetty The Super Sound of Video Games –pelimusiikkikonsertti myytiin loppuun alta aikayksikön – mutta ei hätää! Konsertoijat ovat painaneet Play Again –kysymykseen Yes-nappia ja musiikki raikaa taas toukokuussa.

Suuren innostuksen ja kysynnän vuoksi Quinsonitus ja Turun Oopperakuoro  järjestävät lisäesityksen iltapäiväkonserttina sunnuntaina 5.5.2013 klo 15:00.

Konsertissa esitetään tietokone- ja konsolipelien klassikkosävelmiä aina 80- ja 90-luvulta saakka. The  Great Giana Sisters, Leisure Suit Larry ja The Secret of Monkey Island ovat tuttuja monelle aikuiselle,  ja 2000-luvulta mukaan on valittu esimerkiksi amerikkalaisen Martin O’Donnelin musiikkia Halo-pelisarjasta ja puolalaisen Krzysztof Wierzynkiewiczin upea ”A Nearly Peaceful Place” pelistä The Witcher 2. Vaski- ja lyömäsoitinten sekä kuoron lisäksi kokonaisuutta vahvistaa turkulainen pianotaituri Saana Iljin.

Konsertti järjestetään Raision Kirjastotalon Martinsalissa.

Quinsonitus on turkulainen, ammattimuusikoista koostuva kamarimusiikkikokoonpano, jonka rungon muodostavat vaskikvintetti ja lyömäsoittimet. Muusikkokaverusten yhteinen taival on kestänyt jo useita  vuosia, mutta vasta vuoden 2011 lopulla kokoonpanosta lähdettiin määrätietoisesti rakentamaan uutta,  ennakkoluulotonta kamarimusiikkibrändiä. Vaikka Quinsonitus haluaakin kunnioittaa vaskisoiton perinteitä, on tarkoituksena myös rikkoa musiikillisia ja ohjelmistollisia raja-aitoja.

Turun oopperakuoroyhdistys ry perustettiin vuonna 2005 ylläpitämään ja jatkamaan  oopperakuorotoimintaa Turussa. Turun oopperakuoron historia ulottuu noin 50 vuoden taakse.

Taideosuuskunta Mekkala on turkulainen luovan talouden yritys, joka tuottaa konsertteja ja  kulttuurialan projekteja useisiin eri tarpeisiin.

Lippuja voi ennakkotilata Tiketistä 5/10 euron hintaan, ovelta ostettuna hinta on 7/12 euroa.

Lisätietoja: Tiketti / The Super Sound of Video Games

Lisätietojahttp://www.quinsonitus.com/videogames

Lisää aiheesta

Demosceneä, pelimusaa ja elokuvien soundtrackejä – Panu Aaltio säveltää moneen suuntaan

Pelihistorian paras musiikki?

Perjantain bilebiisit: Grand Theft Auto –soundtrackit iTunesissa ja Spotifyssä

Seksi ja pelimusiikit – uusi ulottuvuus petipuuhiin?