Lopunperän tarinat jatkuvat kolmannessa albumissa – julkaisemattoman suomipelin tarina jatkuu

15.04.2013 13:30 | Jukka O. Kauppinen

Lopunperän tarinat –sarjakuvasta on julkaistu jo kolmas albumi, joka jatkaa kauan, kauan sitten suunnitellun mutta koskaan julkaisemattoman kotimaisen videopelin tarinaa. Lopunperän piti olla alkujaan konsolipeli, jota Housemarque-studiolla työstettiin vuosina 2001-2002. Peli ei kuitenkaan saanut koskaan julkaisusopimusta.

Lopunperä alkoi ideatasolla vuonna 2001. Sen oli määrä olla konsolipeli, jota halusin kehittää Housemarque-studiolla. Halusin kokeilla koko perheen peliä, joka olisi lämminsydäminen ja hauska. Hain peliin vaikutteina muun muassa Jeunetin elokuvista (Amelia, Kadonneiden lasten kaupunki), Miyazakin animaatioista (Mononoke), Päättymättömästä tarinasta sekä jopa vanhan Space Harrier -pelin bonuskentästä, jossa sai ratsastaa karvaisella lohikäärmeellä.

Onneksi peliä suunnitellut Miha Rinne piti huolta oikeuksistaan, minkä ansiosta Furry Dragons / Lopunperä muotoutui sarjakuvaksi.

Lopunperän tarinat –sarjan kolmas albumi kuulostaa tällaiselta:

Sielujensyöjä -talonkokoinen, jättimäinen, voittamaton hirviö- on saapunut Lopunperään! Nyt Lili –mekaaninen tyttö, jonka rakensi kaksi maapallolta tullutta tiedemiestä- on mahdottoman tehtävän edessä: hänen on keksittävä, kuinka Sielujensyöjä pysäytetään. Mutta: Sielujensyöjää ei voi pysäyttää, ei tuhota, eikä paeta! Basil Jodorowskyn ja lohikäärme Gorrodin auttamana Lili aloittaa epätoivoisen juoksun aikaa vastaan – panoksena Lilin toisen rakentajan, Elvin Kleinin, sielu

Lisätietoja: http://www.lopunpera.fi/

Lisää aiheesta

Lopunperä 1: Lopunperän tarinat on tarina suomipelistä, joka ei koskaan kuoriutunut

Sarjakuvafestareilla tänään: suomipelin muuttuminen sarjakuvaksi

Peliala-sarjakuva nyt myös iSarjiksena