Lord British: Ultima Online teki sinusta ainutkertaisen virtuaali-ihmisen

20.02.2011 14:30 | Jukka O. Kauppinen

Vuonna 1997 julkaistu Ultima Online oli yksi maailman ensimmäisistä kaupallisista MMORPG-seikkailuista, tuttavallisesti siis morpeista tai nettiseikkailuista.  Tai MMO-peleistä ylipäätään. Peli oli aikoinaan outo, hämmentävä, vetovoimainen ja välistä uskomattoman anarkistinen elämys, joka pyörii edelleen hiljalleen, tosin aika lailla siivottuna versiona.

Ultima-pelit luonut Richard Garriott, Lord British, päätyi äskettäin yhteen Arsc Technica -sivuston toimittaja Ben Kucheran kanssa. Kaksikko päätyi keskustelemaan juuri Ultima Onlinesta ja siitä, mikä teki morppien esi-isästä niin ainutlaatuisen.

”Se teki sinusta ainutlaatuisen virtuaalikansalaisen, hyvin henkilökohtaisella ja juuri sinulle ainutlaatuisella tavalla. Esimerkiksi World of Warcraftissä kaikki hahmot ovat loppujen lopuksi sotureita. Ultima Onlinessa ihmiset saattoivat olla puodinpitäjiä tai kalastajia, jotka eivät koskaan taistelleet. He menivät iltaisin virtuaalipubiin ja naureskelivat niille, jotka vaaransivat elämänsä ulkona. Heillä ei ollut edes aseita.”

Ultima Online oli kieltämättä erikoinen peli – ja sen anarkistisesta, yllättävästä luonteesta voisi kirjoittaa monta kirjaa. Luultavasti on kirjoitettukin.

Lue juttu: Lord British on what games can learn from Ultima Online

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/Ultima_Online

Lue myös

”Vuoden pelitraileri” julkaistiin, oliko se hypen arvoinen?

Cities in Motion (PC)

Mad Catz Wireless Racing Wheel – tärinätön perusratti Xbox-kuljettajille

Saako Mario prinsessansa Super Mario XXX:ssä?

Muropaketin uusimmat