Uusimmat

Lord of Ultima: Ultima-sarja palasi selainpelinä

23.04.2010 16:20 Kalle Lahtinen

Ultima-pelimaailma tekee paluun selainpohjaisen strategiapelin myötä. Lord of Ultimassa juonitaan muita pelaajia vastaan, perustetaan liittoja ja hoidetaan niin kaupankäyntiä, vakoilua, ryöväilyä kuin tietysti sotimista ja rakentamista.

Caledonian maat ja mannut ovat jaossa voimakkaimmille valloittajille ja äärimmäisenä tavoitteena on perustaa oma imperiumi. Vaihtoehtoisia rooleja ovat vallanpitäjän lisäksi esimerkiksi rikas kauppias.

Lord of Ultiman pelaaminen on ilmaista, eikä se vaadi erillisen asiakasohjelman asentamista.

Peliin voi rekisteröityä Lord of Ultiman sivuilta.

Eräs lukijamme lähetti uutisvinkin yhteyedssä pitkän pelikuvauksen, jota lainaamme ohessa:

Pelin idea on lyhykäisyydessään resurssien kerääminen ja armeijan kasvattaminen. Armeijan turvin raidataan läheisiä instansseja. Jos kaupunkisi sijaitsee meren tai joen rannalla, niin pystyt raidaamaan merellä seilaavia merirosvolaivoja. Myös toisten pelaajien kaupunkeihin voi tehdä ryöstöretkiä, väkivaltaisia tuhoamisreissuja sekä yrittää vallata niitä. Kaksi ensimäistä vaihtoehtoa ovat nopeita reissuja, mutta kaupungin valtaaminen kestääkin sitten jo 10 tuntia. Taistelusta saa tunnin välein ”battle reportin”, josta voi seurata miten joukot pärjävät ja kannattaako paikalle lähettää lisää vahvistuksia tai perääntyä taistelusta.

Pelissä pystyy myös muodostamaan alliansseja. Yleensä piiritykset tapahtuvat parin pelaajan yhteistyöllä. Jos vihollinen on suuri liittouma, niin esimerkiksi yksi pelaajista hyökkää siegen alla olevaan kaupunkiin ja muut hyökkäilevät uhrin liittolaisten kaupunkeihin, jotta ne eivät voisi lähettää apujoukkoja.

Peli ei ole kuitenkaan sellainen nörttipeli, jota tarvitsee vahdata koko ajan ja heräillä keskellä yötä tarkistamaan hyökkäystilanteet, ettei valtakuntasi sorru. Välillä riittää, että pidät hommat vaan pyörimässä yhdellä kirjautumisella per päivä, toisaalta peliin saa tietysti upotettua halutessaan montakin tuntia päivässä taktiikoita suunnitellen ja hyökkäyksiä valmistellen. Mitä enemmän kaupunkeja, sen enemmän resursseja mutta myös enemmän huolehdittavaa.

Pelissä on sisäinen sähköposti, jolla voi lähettää viestejä toisille, jos nämä vaikka ovat offline-tilassa. Tämä jeesaa paljon taisteluiden suunnittelussa. Peli ei ehkä kuulosta kummoiselta, mutta ainakin minä ja kymmenisen kaveriani olemme jääneet tähän koukkuun. Peli yllättää kokeillessa!

Walle

Lisätietoja: Lord of Ultima.

Lue myös

Arvostelu: Sonic & Sega All-Stars Racing (PS3, Xbox 360)

Ennakko: Halo: Reach (Xbox 360)

Fighter Ace -nettisimu sulkeutuu 13 vuoden lentomatkan jälkeen

Left 4 Dead 2 -DLC julkaistaan tänään, PC:llä vieläpä ilmaiseksi