LucasArts ärähti: Star Wars -fanipelin on riisuttava Star Wars

03.08.2016 19:45 | Jukka O. Kauppinen

Kauan siihen menikin, mutta LucasArts ilmoitti viimeinkin Frontwire-studiolle, että näiden olisi parempi riisua kaikki Star Warsiin viittava materiaali poppoon työstämästä nettiräiskinnästä.

Täysin lisensoimaton, luvaton ja tiettävästi alkujaan myös toisten osapuolten tuotannoista varastettuja materiaaleja käyttänyt Star Wars: Galaxy in Turmoil -peli oli täydellisen omituisesti ideoitu fanituotanto.  Projektin aivan alkuperäinen visio oli tiemmä luoda epävirallinen fanijatko-osa Star Wars Battlefront 2 -pelille, toki sellaisena mitä tekijätiimi olisi sen halunnut olevan. Eli ihan erilaisena DICE/EA:n äskeiseen Battlefrontiin verrattuna.

Pelialapositiivisesti LucasFilm/Disneyn edustajat eivät kuitenkaan lytänneet venäläisen Frontwire-studion käsiin päätynyttä fanipeliä aivan totaalisesti. Viihdejätin edustajat olivat enemmänkin kiinnostuneita ja olisivat teoriassa jopa saattaneet harkita virallisenkin lisenssin myöntämistä. Yhtiöllä on kuitenkin voimassaoleva Star Wars -pelien yksinoikeussopimus Electronic Artsin kanssa, eikä EA halua omalle tontilleen amatöörien Star Wars -pelejä.

Sehän se muuten olisikin hupaisaa, jos ilmainen indieamatöörituotanto olisi ollut parempaa Star Warsia kuin EA:n omat tuotannot.

Frontwirelle kaikki tämä lisensoimattoman Star Wars -pelin ympärillä käyty hämmästely on ollut silkkaa voittoa, sillä firma on saanut mittavasti julkisuutta. Tähän saakka tehty duunikaan ei mene täysin hukkaan, sillä Star Wars -sälän riisumisen jälkeen tiimi tekee geneerisemmän, lisensoimattoman scifi-nettiräiskinnän, joka julkaistaan Galaxy in Turmoilin suunnitelmien mukaisesti ilmaisena f2p-pelinä Steam-palvelussa.

Voisin muuten pistää rahat pöytään, että tämä on ollut Frontwiren suunnitelma koko ajan. Tehdään koko ajan omaa peliä mutta feikataan sekaan vähän Star Wars -sälää ja yritetään herättää ensin sympatiaa suuressa yleisössä mukamas fanipelillä. Sitten julkistetaan se oikea peli, kun säälipisteet on kerätty. Tietenkin joukkorahoituksen kautta.

Ei  mitenkään huono pläni.

Lisätietoja: The Future of Galaxy in Turmoil

Star Wars Galaxy in Turmoil
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat