UUSIMMAT

Luigi jahtaa kummituksia – vaiko kummitus Luigia? Arvostelussa Nintendo Land!

04.12.2012 19:45 | Jukka O. Kauppinen

Wii U julkaistiin viime viikolla ja niinpä kauppoihin suuntaa tiukkaan tahtiin myös kasapäin Wii U -pelejä. Eric Hartin aloittaa näiden purkamisen konsolin mukana tulevasta Nintendo Land -minipelikokoelmasta. Mitäs kivaa siitä löytää ja mitä erikoista löydät itse arvostelusta?

Hyvänä esimerkki on Luigi’s Ghost Mansion, joka on parhaimmillaan viiden pelaajan moninpelinä. GamePadilla pelaava on muille näkymätön haamu, jota muut koittavat savustaa taskulamppuaan heijastamalla. Toisaalta taas haamu koittaa napata ja tainnuttaa muita näkymättömyytensä avulla. Peli on kuin Pac-Man, paitsi että välteltävät viholliset ovat oikeita ihmisiä. Valitettavasti erilaisia kenttiä on vain kolme ja jokaiseen on selkeä paras taktiikka. Pienellä idean laajentamisella ja hiomisella minipelistä saisi varmasti pitempiaikaisempaakin hupia.

Super Mario -teemainen littaminipeli käyttää samaa konseptia eri tavalla: muut pelaajat etsivät GamePadilla pelaavaa pakenevaa Mariota, joka näkee jokaisen pelaajan liikkeet pikkuruudullaan. Toisaalta muut pelaajat ovat hieman nopeampia ja pystyvät taklaamaan Marion tietyltä etäisyydeltä.  Mario voittaa, jos hän pystyy väistelemään muista tarpeeksi kauan. Se on kuitenkin erittäin vaikeaa, jos muut pelaajat puhaltavat yhteen hiileen.

Lue koko arvostelu: Nintendo Land (Wii U)

Lue myös

Angry Birds Trilogy (PS3, Xbox 360)

Call of Duty: Black Ops II (PC, PS3, Xbox 360)

Need for Speed Most Wanted (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

NHL 13 (PS3, Xbox 360)

Silent Hill: Book of Memories (PS Vita)

Sonic & All-Stars Racing Transformed (PS3, Xbox 360)