Uusimmat

Luottavaisuus kostautui: häirikkö tuhosi 11-vuotiaan pelihahmot suorassa lähetyksessä

23.02.2015 14:45 Jukka O. Kauppinen

Olisi kiva, jos ihmisiin voisi luottaa. Netissä se ei vain kannata. 11-vuotias poika pelasi suosikkipeliään, Destinyä, netissä ja striimasi samalla meininkiään muillekin. Mutta sitten tapahtui kurjasti.

Eräs nettipelikaveri oli näet kuullut uudesta bugista, jolla peliä pystyi kikkauttamaan ja saamaan näin hyötyä muun muassa vastustajilta putoilevien loottien keräämisessä. Poika oli pelannut tämän kaverin kanssa jo monta kertaa, joten kun kaveri pyysi poikaa käyttämään PS4:n SharePlay-ominaisuutta ja antamaan pelin kontrollit nettikaverille, jotta tämä näyttäisi kuinka kikka tehdään, niin poikahan teki työtä pyydettyä.

Sitten seurasi ikävyyksiä. Nettipelikaveri olikin häirikkö, joka sai pojan poistumaan hetkeksi konsolinsa ääreltä – ja sillä välin koneen hallinnan saanut vierailija tuhosi pojan konsolilta tämän kaksi parasta hahmoa. Pojan palatessa tämä sorkki kolmannen hahmon varusteita, minkä huomatessaan uhri kiirehti sammuttamaan konsolinsa. Vahinko oli kuitenkin jo tapahtunut, ja pienen pojan vaivalla rakentamat hahmot olivat lopullisesti kadonneita.

Lopullisesti siksi, että Bungien säännösten mukaan tuhottuja hahmoja ei voida palauttaa. Uhri kun oli antanut konsolinsa ja pelinsä hallinnan ulkopuoliselle henkilölle tieten ja vapaaehtoisesti, eikä sen enempää PlayStation Networkin kuin Bungienkaan säännöksiä oltu rikottu. Peliyhtiö kuitenkin kertoi tapahtuneesta uutisissaan ja muistutti, että oman konsolin ja pelin hallintaa ei kannata missään nimessä antaa tuntemattomille.

Hieman ikävää on tosin se, että 11-vuotias lapsi on saanut pelata vähintään 16-vuotiaille tarkoitettua peliä ilman valvontaa. Häirikkö hyödynsi törkeästi lapsen hyväuskoisuutta, siinä missä vanhemmat pelaajat olisivat todennäköisesti haistaneet herkemmin epäilyksen käryn.

Loppumetreillä tapauksessa sentään kävi suhteellisen hyvin. Poika ei herpaantunut tapauksesta, eikä myöskään lopettanut Destinyn pelaamista. Myös pelaajayhteisö on antanut pojalle runsaasti tukea ja peliapuja.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Pelihäirikköä uhkaa viiden vuoden vankilatuomio 

Sarkeesianin Feminist Frequency käsittelee tänä vuonna enemmän nettivihaa 

Taas vaihteeksi: häirikkö pelleili kutsumalla poliisit pelistriimaajan kotiin 

Todellisuus koputti nettihäirikön ovelle  

Muropaketin uusimmat