Uusimmat

Lupaavan Reset-älypelin rahoituskampanja oli epäonnistua huonon onnen vuoksi

11.07.2014 12:00 Juho Anttila

Muistatteko vielä viimevuotisen joulun ihmeen? Suomalaisen Theory Interactiven äärimmäisen kauniin ja lupaavan Reset-älypelin yhteisörahoituskampanja kompuroi pahasti. Aivan kampanjan loppusuoralla pelaajat ja pelimedia aktivoituivat ja hurja loppukiri nosti Resetin keräyksen selvästi yli 65 000 euron keräystavoitteen.

Joensuussa Illusion-peliseminaarissa puhunut Theory Interactiven Alpo Oksaharju kertoi yleisölle, minkälaisia haasteita pelin Indiegogo-kampanjan aikana kohdattiin. Oikeastaan ensimmäinen suuri virhe tehtiin heti kampanjan aluksi. Ensimmäinen pelistä julkaistu video keräsi 200 000 katselukertaa, mutta itse kampanjan alku viivästyi parilla viikolla.

Tässä ajassa sekä media että pelaajat ehtivät jo unohtaa pelin ja kampanjan aluksi julkaistu video keräsi vain 35 000 katsojaa. Rahaa kertyi tipoittain, eikä tilannetta helpottanut se, että kampanjan keskivaiheilla Theory Interactiven koko kahden hengen tiimi sairastui ja muutama kampanjapäivitys jäi tekemättä. Tästä syystä kampanjan näkyvyys jäi myös keräyksen keskivaiheilla heikoksi.

Tilanteen ollessa heikoimmillaan Theory Interactive harkitsi jopa koko kampanjan perumista. Tämän sijaan tekijät päättivät onneksi panostaa täysillä keräyksen viimeiseen viikkoon. Aktiivinen kampanjointi sai aikaan lumipalloilmiön, jonka seurauksena keräystavoite täyttyi ja loppu on historiaa. Hyvä näin, sillä Reset on yksi lupaavimmista tulevista suomalaisista peleistä.

Alpo Oksaharjun esityksen opetus voidaankin tiivistää kahteen asiaan: aktiivisuus ja ajoitus. Peli on saatava pysymään pelaajien tietoisuudessa silloin, kun kampanja on kesken, tai rahaa ei yksinkertaisesti kerry. Tämä vaatii aktiivista tiedottamista ja päivityksiä sekä oikeaa ajoitusta. Tiedon on syytä olla tuoretta silloin, kun asia on ajankohtainen.

Lisää aiheesta

Suomen peliala valitsi Resogunin vuoden suomipeliksi

Joulun ihme toteutui – suomalainen Reset sai rahoituksen viime hetkellä

Meganätti, vahvasti hypetetty Reset kompuroi keräyksessään

Muropaketin uusimmat