UUSIMMAT

Lyhyt johdatus Vault 76:een: Mitä Fallout-pelit kertovat tästä salaperäisestä pommisuojasta

01.06.2018 07:57 Muropaketin toimitus

Bethesda on äskettäin julkistanut uuden Fallout-pelin. Tässä kaikki mitä Vault 76 -holvista tiedetään aiempien pelien pohjalta.

Bethesdan äskettäin julkaisema Fallout 76:n traileri tuli monille isona yllätyksenä. Pelistä ei trailerissa juurikaan kerrottu, mutta uusi Fallout  sijoittunee Vault 76 -holviin. Se on ollut pelisarjan aiemmissa osissa miedosti esillä, joten aivan tuntemattomasta paikasta ei ole kyse.

Kaikkein tärkein Vault 76 -tiedonmuru löytyy Fallout 3:sta, josta voi paikantaa Vault-Tec -yhtiön tietoja koskien ympäri Yhdysvaltoja sijoitettuja kokeellisia Vault-holveja.

Näiden tietojen mukaan Vault 76:n rakennusprojekti käynnistyi helmikuussa 2065. Se saatiin valmiiksi neljä vuotta myöhemmin lokakuussa 2069. Holviin mahtuu 500 henkilöä asumaan mukavasti, ja se ohjelmoitiin aukeamaan automaattisesti 20 vuoden päästä sen sulkemisesta. Ydinpommit putosivat vuonna 2077, joten Vault 76:n olisi pitänyt aueta vuonna 2097.

Päivämäärät ovat mielenkiintoisia, sillä Fallout 76:n trailerissa nähdään Pip Boy, jossa näkyy vuosi 2102 – viisi vuotta suunnitellun aukeamisen jälkeen. Ei ole tiedossa, miksi Vault-holvin asukas on pysynyt Vault 76:ssa, mutta se selvinnee pelin aikana. On syytä huomauttaa, että vuosi 2102 sijoittuu aikaan ennen ensimmäistä Falloutia, joten tuleva peli on pelisarjan esiosa.

Fallout 3:sta löytyvät Vault-Tec -tiedot avaavat lisäksi sitä miten Vault 76 oikein toimi. Falloutin Vault-holvit ovat tunnettuja siitä, että niissä puuhastellaan hyvin ikäviä ihmiskokeita. Esimerkiksi Vault 11:n touhut menivät niin pitkälle, että siellä uhrattiin ihminen kerran vuodessa, ja Vault 36 oli aliravitsemuksen tutkimukseen keskittyvä holvi.

Vault-Tecin data osaa kertoa, että Vault 76 oli eräs seitsemästätoista vault-holvista jotka toimivat suunnitellulla tavalla.

Tämä voi viitata siihen, että huhujen mukaan Fallout 76 olisi Rust-tyyppinen selviytymispeli. Vault-Tecin hyvin omalaatuiset holvit ovat toimineet Fallout-peleissä tarinaa kuljettavina elementteinä, joten Vault 76 -holvin suhteellinen normaalius voisi toimia hyvänä ympäristönä josta pelaajat nousevat joutomaille.

Samaisen datan mukaan Vault 76 sijoittuu Washingonin osavaltioon. Trailerissa soiva kappale on nimeltään West Virginia, joka sekin saattaa viitata Vault 76:n sijaintiin. Vault 76 mainitaan lisäksi Fallout 4:n esinäytöksessä uutisankkurin toimesta.

Fallout 76 on parhaillaan kehitystyön alaisena, ja Bethesda kertoo pelistä lisää ensi kuussa käynnistyvillä E3-messuilla.

Muropaketin uusimmat