Uusimmat

M.U.L.E. saa alkuperäiselle uskollisen uusversion

20.06.2012 20:15 Jukka O. Kauppinen

Yksi maailmanhistorian hienoimmista ja hauskimmista peleistä, alkujaan jo vuonna 1983 julkaistu 1-4 pelaajan strategiapeli M.U.L.E., saa uuden elämän nykypelaajien käsissä, jos pelille perustettu Kickstarter-keräys vain saa täyttymyksensä. Vaikka M.U.L.E:sta onkin tehty monen monta uusioversiota aiemminkin, on tällä versiolla pelin alkujaan luoneen Dani Buntenin perikunnan virallinen siunaus.

Keräyksen onnistuessa projektin myötä tehdään kaksi uutta M.U.L.Ea. Toinen on mobiilialustoille eli iOS:lle ja Androille suunnattu ”alkuperäisversio”, toinen puolestaan mobiiliin ja PC:lle tarkoitettu modernisoidumpi painos, johon on päivitetty vaikutteita muun muassa Civilizationista ja Settlers of Catanista.

Lainataan tähän väliin pari lausetta aiemmasta jutustani:

Dan Bunten oli nero, jonka ajatukset videopelien mahdollisuuksista moninpeleinä olivat välillä hyvinkin 10-20 vuotta aikaansa edellä. Ei ihme, että häntä yhtenä kaikkien aikojen suurimmista pelisuunnittelijoista. Hän onkin ollut esikuva monille nykypäivän suurille pelitekijöille. Esimerkiksi Will Wright omisti The Sims -pelinsä Buntenille.

Muita Buntenin luomuksia ovat megahitit Seven Cities of Gold ja Heart of Africa, joita voisi ehkä kuvailla vaikkapa aikansa Morrowindeiksi. Bunten loi myös maailman ensimmäisen modeemilla pelattavan kaksinpelin, 1988 julkaistun Modem Warsin. 

Bunten uskoi nimenomaan sosiaalisiin moninpeleihin. Hänen visionsa tietokoneista olikin perheen ja ystävien tuominen yhteen pelien avulla.

Käykääs lukemassa!

Lisätietoja: Alpha Colony: A Tribute to M.U.L.E.

Lisätietoja: http://www.alphacolony.com/

Lisää aiheesta

Legendaarinen M.U.L.E. potkii taas

World of M.U.L.E. ylläpitää legendan muistoa

M.U.L.E. – 25 vuotta avaruussiirtokuntia ja hulluja muuleja

Lue myös

Domen ennakkossa ammattilaispelaamisen tulevaisuus – Counter-Strike: Global Offensive

Okami julkaistaan HD-versiona syksyllä

Pelialan koulutusta Pohjois-Karjalan tapaan

Tässäkö lääke Diablo III:n hajoavaan talouteen ja pelimekaniikkaan?