”Maailman paras pelilehti” arkistoitiin ilmaiseksi nettimuseoksi

08.07.2012 16:00 | Miikka Lehtonen

Maailman parhaaksi pelilehdeksi useasti tituleerattu Computer Gaming World ei ole Suomessa tuttu kuin todelliselle hardcore-väelle, mutta Amerikassa ja muualla maailmassa sitä muistellaan yhä kyynel silmäkulmassa. Lehti on kuopattu, mutta ei unohdettu, sillä jokainen sen 268 numerosta on nyt arkistoitu ilmaisluettavaksi.

CGW oli erinomainen lehti. Se käsitteli pelejä kattavasti ja kypsästi lähtemättä liikaan fanipojitteluun tai turhaan tekotaiteellisuuteen. Loppuvuosinaan lehti tuli myös tunnetuksi erinomaisesta podcastistaan, CGW Radiosta. Niin ikään arkistojen myötä yhä elävä podcast tarjosi yhdistelmän korkeatasoista keskustelua ja tyhmää huumoria niin hyvin, ettei kukaan muu ole päässyt samalle tasolle. Giant Bombcast pääsee lähelle, mutta CGW Radio oli kulta-aikoinaan vielä parempi.

Ja nyt me voimme kaikki lukea sen lehden, jota CGW Radion pojat yrittivät meille epätoivoisesti kaupitella, jotta lehti olisi pysynyt pystyssä. Mutta eihän se pysynyt: muutenkin klassikkomatskun polkemiseen erikoistunut kustantaja Ziff-Davis teki diilin Microsofin kanssa, lehdestä tuli Games for Windows Magazine ja paria vuotta myöhemmin historiaa. RIP. Ja niin maailman ensimmäinen pelilehti kuopattiin 27 vuoden jälkeen.

Mutta! Nyt voimme lukea ne kaikki lehdet ja porukassa voivotella sitä, että tämäkin hyvä lehti siirtyi historiaan.

Lisätietoja: CGW Museum

Lisää aiheesta

Maailman ensimmäinen pelilehti kuopattiin 27 vuoden jälkeen

Lue myös

The Secret World: yhä maistuu, mutta nyt löytyy jo ongelmiakin

Total War Rome II tarjoilee ”brutaalin” sotakokemuksen

PlayStation 3 saa ensimmäisen aluelukitun pelinsä