Uusimmat

Maailman suurin CS-turnaus suorana Yleltä

08.06.2016 17:39 Jukka O. Kauppinen

Saksassa taotaan heinäkuun alussa Counter-Strikeä oikein tosissaan. Ja kotikatsomotkin voivat yhtyä iloon, sillä Yle Areena näyttää tapahtuman matsit suorana.

CS:GO Major-turnauksen ottelut suorana Yle Areenasta 8.–10. heinäkuuta. Yle TV2 esittää tapahtumaa kolme yötä putkeen.

Otteluja selostavat Teemu ”wabbit” Hiilinen ja Juha ”aNGeldusT” Kurppa. Asiantuntijoina toimivat Joona ”natu” Leppänen ja Jenny ”NapuliX” Kåla.

”Yle on julkisen palvelun yhtiöistä ehdotonta Euroopan huippua e-urheilun esittämisessä. Iloksemme pitkät suorat tapahtumalähetyksemme on huomattu myös maan rajojen ulkopuolella. Tarkoituksemme on pysyä tällä tiellä”, kertoo Kakkosen ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma .

ESL One Cologne on maailman suurin Counter-Strike -tapahtuma. Turnaus pelataan yhdellä Euroopan suurimmista areenoista ja pelien palkintopotissa on miljoona dollaria.

Kisojen ennakkosuosikki on ensimmäistä kertaa muualta kuin Euroopasta:

”Uskon, että brasilialainen samba tulee raikumaan Kölnin yössä finaalien jälkeen, kun Luminosity voittaa koko turnauksen”, selostaja Teemu ”wabbit” Hiilinen ennustaa.

Eurooppalaisista voivat palkintosijalle nousta ukrainalainen Natus Vincere tai ruotsalainen Fnatic. Myös Ruotsin Ninjas in Pyjamasilla on yllätysmahdollisuus. Kaikki suomalaiset joukkueet putosivat valitettavasti jo alkukarsinnoissa.

Ylen lähetykset alkavat heinäkuun 8. päivä perjantaina. Finaaliottelu pelataan sunnuntaina 10. heinäkuuta. Tarkemmat lähetystiedot selviävät myöhemmin.