Uusimmat

Maailmanlopun raiteet vievät zombiemanalaan

13.08.2016 20:00 Jukka O. Kauppinen

Selviytymisseikkailut eivät pelimaailmasta ihan heti lopu. Final Station kuitenkin löytää aiheeseen vähän omaa näkökulmaa.

Ei siitä kauaa ole, kun Dome.fi:n lukijat äänestivät zombiet kaikkein väsyneimmäksi aiheeksi, jonka kierrätyksen voisi jo lopettaa. Eivät ole pelintekijät kuunnelleet, isot tai pienetkään.

Kaikenlaisia zombiemaailmanloppupelejä näet riittää. Joskus niitä nähdään The Walking Deadin vankiloissa tai sitäkin useammin Resident Evil -sarjan räiskinnöissä. Ubisoftin Zombi toi varsin vängän zombistelun Wii U:ltä isommille pelikoneille, ja Techland puolestaan tykitteli tosi kovasti niin Dying Lightin kuin Dead Islandin zomppariparatiiseissa. Ja sitten vielä tuo varsin mainio selviytymissimulaatio State of Decay. Kyllä siinä kelpasi rakennella suojia ja tukikohtia.

Vaan joskus genreen löytyy ihan omanlaisensa tulkinta. Mitä jos zombiemaailmanlopun keskellä ajellaan junalla ja pysähdellään asemilla keräämään ruokaa ja raaka-aineita? Mitä jos ne ovat vähän niin kuin niukissa?

Miikka Lehtonen kertoo miten homma sujuu:

The Final Station on tuorein miltei loputtomalta tuntuvassa pelitulvassa, jossa pikseligrafiikalla ja satunnaisilla elementeillä höystetyt selviytymisseikkailut seuraavat toistaan. The Final Stationin jippona on, että pelaaja matkustaa asemalta toiselle junan kyydissä ja sitten asemilla seikkailee väistellen zombeja ja etsien varusteita.

Koska kyse on selviytymisseikkailusta, The Final Station on tietenkin niitä pelejä, jossa pelaajan täytyisi yrittää jaella vähäisiä resurssejaan mahdollisimman tasaisesti ja ylläpitää näin mukana roikkuvia selviytyjiä. Valitettavasti tämä tuntuu nykykunnossa olevan hyvin haastavaa, ellei mahdotonta. On täysin mahdollista, että olen missannut pelistä jotain oleellista, sillä The Final Station ei todellakaan opeta tai selitä yhtään mitään.

Lue koko ennakko: Final Station -ennakko – zombijuna puksuttaa maailmanlopun raiteilla (PC)

 

Final Station