UUSIMMAT

Maaliskuu on suurten pelijulkaisujen juhlaa

02.03.2017 12:00 Muropaketin toimitus

Maaliskuussa pelimaailman suurimpia julkaisuja ovat Nintendo Switch, Mass Effect: Andromeda ja uusi Zelda.

Videopelien maaliskuu käynnistyi eilen väkevästi, kun PlayStation 4:n toimintaroolipeli Horizon Zero Dawn saapui markkinoille myös Euroopassa. Se ei kuitenkaan jää kuukauden ainoaksi tähtijulkaisuksi, vaan kevään lähestyessä myyntiin saapuu useita odotettuja pelejä.

Maaliskuun odotetuin päivämäärä on heti huomenna perjantaina, 3. maaliskuuta, sillä silloin päivänvalon näkee viimein Nintendon odotettu Switch-konsoli. Uusi konsoli toimii sekä tv-ruudulta että omalta kosketusnäytöltään pelattuna, ja sille on tiedossa jo tänä vuonna runsaasti hienoja pelijulkaisuja.

Heti julkaisupäivänä Switchille saapuu myös yksi vuoden odotetuimmista peleistä, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, joka ilmestyy vielä myös Wii U:lle. Uuden Zeldan lisäksi konsolille on huomenna saatavilla muun muassa minipelikokoelma 1-2-Switch, tanssipeli Just Dance 2017, Super Bomberman R sekä Skylanders: Imaginators.

Seuraava merkkipäivä on jo tiistaina, 7. maaliskuuta: Silloin julkaistaan useampikin odotettu peli, muun muassa Minecraft-henkinen seikkailu- ja rakentelupeli Lego Worlds. Aiemmin Early Access -versiona julkaistu peli saapuu samalla kertaa PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.

Tiistai ei kuitenkaan ole vain Lego-rakentelun päivä, vaan silloin julkaistaan myös PS4:n odotettu yksinoikeuspeli Nier: Automata. Vuoden 2010 Nierin jatko-osa vie pelaajan keskelle koneiden ja ihmiskunnan postapokalyptista sotaa ja tarjoaa avoimen maailman toimintaroolipelaamista.

Lisäksi samana päivänä julkaistaan myös Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, jonka on etukäteen kerrottu olevan Ubisoftin tähän mennessä suurin avoimen pelimaailman seikkailupeli. Ghost Recon -sarjan uudessa osassa kamppaillaan huumekartellia vastaan Boliviassa. Peli ilmestyy PS4:lle, PC:lle ja Xbox Onelle.

21. maaliskuuta näkee päivänvalon jälleen yksi vuoden odotetuimmista julkaisuista, kun rakastetun Mass Effect -sarjan uusi osa Mass Effect: Andromeda saapuu markkinoille. BioWaren toimintaroolipeli vie pelaajat tutkimaan Andromedan galaksia PS4:lle, PC:lle ja Xbox Onella.

Maaliskuun lopullekin riittää julkaisuja: Esimerkiksi 28. maaliskuuta saapuvat myyntiin Dark Souls 3:n (2016) viimeinen lisäosa The Ringed City, sekä PS4:n pelikokoelma Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix. Lisää pelijulkaisuja löydät Polygonin artikkelista, ja alta näet suurimpien pelien trailerit.

Nintendo Switch
Kaikki jutut aiheesta