Mainio avaruusseikkailu FTL ilmestyy tänään

14.09.2012 12:15 | Miikka Lehtonen

FTL, eli Faster Than Light, on viihdyttänyt minua jo kesäkuusta saakka. Keväällä itselleen Kickstarter-rahoituksen hankkinut peli yhdistelee roguelike-haastetta lautapelimäiseen pelattavuuteen ja on aivan erinomainen peli. Tähän asti sitä on tosin voinut pelata vain, jos sattui olemaan Kickstarter-tukija. Mutta tänään? Tänään se aukeaa kaikille.

Kahdesta miehestä koostuvan Subset Gamesin avaruusseikkailu FTL:ää on odotettu joka puolella kuin kuuta nousevaa. Kyseessä on roguelike-tyylinen peli, jossa siis edessä oleva seikkailu on aina erilainen. Satunnaisia tapahtumia, erilaisia vihollisia, yllättäviä käänteitä ja niin edelleen. Tarkoituksena olisi komentaa hieman lautapeli Space Alertin tyyliin avaruusaluksen miehistöä tämän puskiessa läpi seitsemän alati vaikeutuvan sektorin kohti maaliaan.

Sopivan armoton vaikeustaso, hirvittävä määrä mahdollisuuksia ja erilaisia tapahtumia sekä toki myös viimeisen päälle viilattu pelattavuus ovat niitä aseita, joilla FTL on vienyt jo 35 tuntia elämästäni, vaikka peli ei ole vielä edes ilmestynyt. Mutta tänään ilmestyy. Windows- ja Mac-miehet voivat napata kympin hintaisen pelin plakkariinsa Steamista vaikka saman tien ja se aukeaa noin iltakahdeksalta Suomen aikaa. Tulossa on myös Linux-versio, mutta ei tietenkään vielä Steamiin. Jos DRM ja Steam Achievementit eivät kiinnosta, FTL tulee ilmestymään myös Good Old Gamesissa.

Tämä ei toki ole arvostelu (joskin sellainen on tulossa), mutta voin jo nyt todeta, että jos avaruusseikkailu tai lautapelit kiinnostavat, FTL on enemmän kuin ostamisen arvoinen peli.

 

Päivitys 15:00

Peli on nyt ostettavissa kehitystiimin kotisivuilta 9 taalan hintaan. Ostaja saa avaimen, joka aktivoituu ongelmitta Steamissa ja on pelattavissa saman tien. Sinne, mars!

Linkki: FTL Steamissa

Lisää aiheesta

FTL: Faster Than Light -ennakko (PC) 

Lue myös

Ensimmäiset pelit läpäisivät Greenlight-seulan, mukana zombeja, Black Mesa ja McPixel!

Guild Wars 2 ja vuoden huonoin pelitraileri?

Wing Commanderin isä tekee uutta peliä mystisissä oloissa

Medal of Honor rahastaa Osama Bin Ladenin nimellä

Keskustelu

Uu… tätä on odoteltu siitä lähtien kun täälä Domessa siitä kerrottiin. Olin jo unohtanut pelin nimen ja toivoin että siitä mainitaan myöhemmin. Ja nyt se on sitten julkaistu… ei kun pelaamaan.

Pelihän on jo myynnissä GOG:ssa 8,9 alennus hintaan. Steamiin pelit tulee aina jenkki aikojen mukaan mikä tarkoittaa meille iltaa. Itsehän en jaksanut iltaan asti odottaa vaan piti päästä pelamaan heti.

7,21 euroa maksoi paypalin kautta, halvahko hinta jonka maksoi mielellään.

”This game will unlock in approximately 9 hours”… ei jaksa odottaa :/

hienoa, että kickstarter mahdollistaa mielenkiintoisia projekteja ns. aikuispelaajille :)

Muropaketin uusimmat