Mainion Don’t Starven moninpeliversio julkaistiin, vanhat pelaajat saivat sen ilmaiseksi

04.06.2015 18:00 | Miikka Lehtonen

Pimeä metsä. Jossain ulvoo susi — tai kenties jättihämähäkki. Ainoa valonlähde on nopeasti hiipuva nuotio, johon ei voi enää lisää puitakaan heitellä, koska niitä ei ole. Ja lisää ei voi hakea, koska pimeydessä odottaa kuolema. Ruoka käy vähiin ja luntakin sataa. Mutta hei, ainakaan et ole yksin, vaan kaverit kärsivät mukanasi!

Klei Entertainmentin Don’t Starve on mainio peli. Persoonallisella taidetyylillä kuvatussa selviytymisseikkailussa pitäisi onnistua navigoimaan tiensä läpi nälän, viiman, sateen ja hirviöiden. Kuolema koittaa aina ennemmin tai myöhemmin, mutta sen ei tarvitse koittaa tänään. Ainakaan, jos mukana on kavereita.

Alunperin puhtaana yksinpelinä julkaistu Don’t Starve lähti raiteiltaan jo jokin aika sitten, kun kehitystiimi lähti työstämään Don’t Starve Together -peliä, joka oli siis Don’t Starven moninpeliversio. Tämä ei ollut ihan ongelmatonta, sillä peli oli rakenteeltaan suunniteltu alunperin kiinteäksi yksinpeliksi ja perustason jutut, kuten maailman rakenne, piti miettiä uudelleen, jotta monen pelaajan nääntyminen oli sujuvaa puuhaa.

Peliä on testattu Early Access -proggiksessa jo useamman kuukauden ajan ja tänään koittaa virallinen julkaisupäivä. Kaikki, jotka ovat ostaneet 3.6. tai sitä aiemmin Don’t Starven, saivat Don’t Starve Togetherin myös ilmaiseksi. Myöhemmin pelin pariin tulevat joutuvat ostamaan moninpelilisäosan erikseen, tai sekä originaalin pelin, että moninpelilisärin yhdessä kombopaketissa. Joo, sekavaksi menee, mutta todellakin pelin rakenteellisista ratkaisuista huolimatta tämä lieni paras / ainoa keino toteuttaa juttu.

Ja suosittelen todellakin Don’t Starvea mitä lämpimimmin. Se on hurmaava, hauska ja haastava selviytymis-roguelike.

Lisätietoja: Don’t Starve Together

Lisää aiheesta

Mulkaisu: Don’t Starve

Muropaketin uusimmat