Mainion strategialautapelin digitaalinen versio: Conflict of Heroes: Storms of Steel

08.05.2014 23:00 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen tankkasi tankkiinsa Tiikeriä ja katsoi mitä naapurin Sotka siihen sanoo:

Conflict of Heroes: Storms of Steel on pelinä todella mielenkiintoinen. Yksikkötason heksapeli ei ole mitään perinteistä vuorottelua, vaan perustuu mielenkiintoisen aktivointisysteemin ympärille. Pelaajat voivat vuoron perään aktivoida yksiköitään ja tehdä niillä yksittäisiä toimia tai passailla vuoroaan antaen näin kaverille lisää köyttä itsensä hirttämiseksi ja toivottavasti kaapata aloitteen itselleen.

Laaja ja kilokaupalla paksua pahvia sisältävä lautapeli tarjosi valtavat määrät erilaisia yksiköitä ja kalustoa, joilla käydä uudelleen taistelun ratkaisuhetkiä. Vaikka ”heksat” ja ”kilokaupalla pahvia” saavatkin varmasti monet kuvittelemaan jotain hirvittävän monimutkaista ja sekavaa, Storms of Steelin suurin voitto oli nimenomaan se, miten intuitiivinen ja helposti opittava peli oli.

Valtavien armeijoiden sijaan pelissä ottivat yhteen pienet porukat ja yksittäiset pelit eivät pyrkineet mallintamaan kokonaisia taisteluita, vaan niiden pieniä osia. Ehkä yhdessä skenaariossa vaikka kuvattiin puolen tusinan saksalaisvaunun hyökkäystä kukkulalle, toisessa vaikka muutaman ryhmän välistä taistelua pienestä farmista.

Lue koko arvostelu: Conflict of Heroes: Storms of Steel (PC)

Lisää aiheesta

Armada 2526 + Supernova DLC (PC)

Command: Modern Naval Air Operations (PC) 

Germany At War: Operation Barbarossa 1941 (PC) 

Panzer Corps (iOS) 

Muropaketin uusimmat