Mark Rein: konsolien tulevaisuus tänään PC:llä

11.07.2011 11:30 | Miikka Lehtonen

Mark Rein ei ikinä ole pelännyt raflaavien kommenttien antamista. Kun on tarpeeksi rahaa ja nimeä alallaan, voi sanoa melkein mitä vain. Tällä kertaa lausunto ei ole niin hirveän järkyttävä, mutta sellaiseksi se tullaan tulkitsemaan, sillä Rein toteaa faktana sen, että konsolit ovat jääneet PC:stä kauas jälkeen.

Ja niinhän se on. Pelibisnes on vahvan syklinen. Kun uudet konsolit julkaistaan, ne ovat yleensä teknologiapuun huipulla. Pelikehittäjien oppiessa käyttämään niitä tuloksena on pelejä, joillaisille ei PC:ltä juuri löydy vertaista. Sitten heiluri vaihtaa suuntaa PC-raudan kehittyessä ja konsolien junnatessa paikallaan. Jossain vaiheessa kehittäjät duunaavat PC-vetoisia pelimoottoreita ja sitten käy niin sanotut Battlefieldit: PC:llä nähdään taas pelejä, jotka saavat konsolit kalpenemaan.

Reinin mukaan olemme nyt syklin tässä vaiheessa. Eurogamerille antamassaan haastattelussa Rein puhuu PC:n ja konsolien valtasuhteesta. ”PC:llä näet jo nyt tulevaisuuden. Voit pistää PC:hen tarpeeksi rautaa nähdäksesi, millaiselta konsolien tulevaisuus tulee näyttämään”, mies totesi.

Reinin puheiden takana on firman GDC-messuilla esittelemä Samaritan Unreal -demo, joka oli tarkoitettu esittelemään sellaista jälkeä, johon konsolit pystyvät jokusen vuoden päästä sukupolven vaihduttua, mutta joka on jo nyt ihan mahdollista PC:llä. Rein toivookin, että hänen kommenttinsa ja demonsa otetaan kannustuksena.

 

”Toivomme, että konsolivalmistajat katsovat demoamme ja toteavat, että himpura, jos me tähtäämme tuohon seuraavilla konsoleillamme, olemme samalla viivalla vuoden tai parin päässä olevien PC-pelien kanssa. Ja se on siis kohtuuhintainen PC, tietenkin tämä kaikki on jo nyt mahdollista kalliilla PC:llä.”

Lähde: Eurogamer

Lue myös

Testissä kaksi erikoisempaa USB-muistitikkua

Red Faction: Armageddon (PC, PS3, Xbox 360)

Nahka + tissit = paras Street Fighter -cosplay ikinä?

F.E.A.R 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Katso kuinka Wii-ohjaimet keräävät pölyä!

Muropaketin uusimmat