Marraskuun PSN Plus -peleissä mennään indie-hengessä

30.10.2014 17:15 | Miikka Lehtonen

Marraskuu on miltei täällä ja sen tullessa myös PSN Plus -ilmaispelit vaihtuvat. Viime aikoina tarjonta on ollut aika indie-painoitteista ja tässä kuussa saavutetaan multihuipennus: kaikki pelit ovat pienempiä indieitä.

En itse valita, sillä nykyään pelailen ilokseni lähinnä pienempiä ja erikoisempia indie-pelejä, joita Sony on myös ihan kunnioitettavalla tahdilla tuonut alustoilleen. Ja nostan hattua myös siitä, että tarjolla olevat pelit eivät ole mitään kolme vuotta vanhoja paskeita, vaan ihan tuoreita. Niin tuoreita, että ainakin yksi niistä julkaistaan taas suoraan PSN Plus -pelinä.

Tämä peli on tietenkin mainion Zelda/roguelike-peli The Binding of Isaacin remasteroitu versio. PC-originaalissa oli ongelmansa, lähinnä tekniset. Peli oli koodattu Flashilla ja sen näki: se pyöri aivan älyttömän huonosti, ei tukenut ohjaimia ja niin edelleen. Sisältö oli kuitenkin niin rautaa, että itsekin pelasin huomaamatta yli 30 tuntia sitä. Nyt kun tekniikka on kunnossa ja sisältöäkin on lisää… no, sanotaan että minusta The Binding of Isaacin uusintaversio on — ellei mitään yllättävää ole tapahtunut käännösprosessissa — jo yksin PSN Plus -maksun arvoinen.

PlayStation 4 -miehet saavat pelattavakseen myös hauskan Steamworld Digin, joka on myös hieman roguelike-henkinen. Steampunk-länkkärirobotti kaivautuu aina syvemmälle maan kuoren sisuksiin etsiessään vastauksia elämän suuriin kysymyksiin. Hauska peli, jonka olen nyt ostanut 3DS:llä ja PC:llä.

PlayStation 3 -pelurit taas saavat strategiaa ja räiskintää. Strategiapuolesta huolehtii Frozen Synapse Plus, joka on hyvin hankala peli kuvailla. Terot ja anterot räiskivät toisiaan ja peli on hyvin taktinen. Kokeilkaa itse loput. Ja Luftrausers taas on mainio arcade-räiskintä, jossa lentokoneiden kustomointi ja konemallikohtaiset haasteet tuovat uudelleenpeluuarvoa.

PlayStation Vitan peleistä, The Hungry Hordesta ja Escape Planista, minulla ei ole mitään tietoa tai sanottavaa.