Mass Effect 3:n Leviathan-lisäosa on tutkimusmatka Reapereiden historiaan

16.09.2012 19:00 | Tero Lehtiniemi

Mass Effect 3 on jo itsessään melko lopullinen paketti eikä sen juonikaaren hektisyys juuri anna tilaa turhanpäiväiselle juoksemiselle (vaikka sitä kuitenkin on). Niinpä jos pelin ilmestymisen yhteydessä julkaistua From Ashes -lisäosaa ja loppua laajentavaa Extended Cutia ei lasketa, on Biowaren laajennusinto mennyt täysin pelin moninpelikomponenttiin. Tuore Leviathan-DLC paikkaa tätä aukkoa.

Laajennus lähettää Shepardin mystisen, Leviathaniksi kutsutun olion perään. Otuksesta tekee äärimmäisen mielenkiintoisen se, että se on ilmeisen kykeneväinen tappamaan Reapereita. Herääkin kysymys siitä, mikä tällainen olio on jo kuinka siihen voi luottaa? Leviathan vastaa tähän ja ehkä vähän muuhunkin.

C.S.I-plagiointi ja tarina ovatkin selkeästi Leviathanin parasta antia. Tässä vaiheessa moni on vain kuitenkin jo varmasti jättänyt yksinpelin taakseen ja siihen palaaminen voi tuntua vaikealta, etenkin kun mitään selkeää jatko saagalle ei ole tulossa.

Leviathan kuitenkin tarjoaa sen verran merkittävää tietoa ME-universumista ja Reapereista, että puhtaasti tältä kantilta se on tärkeä tietopaketti jokaiselle sarjan tarinan ystävälle. Lisäksi ahkerat datamineäjät selvittivät jo aiemmin, että Leviathanin suorittaminen vaikuttaa pelin lopussa käytävään keskusteluun, tätä ei tosin keretty testaamaan.

Lue koko juttu: Mass Effect 3: Leviathan DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Brave (PC, Mac, PS3, Wii, Xbox 360)

Resonance (PC)

Shootmania Storm -ennakko (PC)

Sleeping Dogs (PS3, Xbox 360, PC)