Mass Effect 3:n loppu laajenee jo ensi viikolla!

22.06.2012 22:00 | Tero Lehtiniemi

Good news just keep on coming. Mikäli uskomme internet-keskustelijoita, oli Mass Effect 3 ihan paska peli koska sen lopusta puuttui vartin mittainen, still-kuvien voimin toteuttu pätkä jossa pelaajan tekemät valinnat kerrataan tekstimuodossa. Itku ei kuitenkaan kaikunut kuuroille korville, ja Biowaren vastaus Mass Effect 3: Extended Cut on viimein valmis.

Exntended Cutin varsinaisesta julkaisupäivästä ollaan tähän asti oltu ihan hissun kissun, aiemmin arvion ollessa ”joskus kesällä”. Joskus kesällä on nyt ihan oikea päivämäärä, tarkemmin tiistai 26.6. Eli juuri sopivasti kun allekirjoittanut pakenee maasta. Tämänhän kaikki halusivat tietää.

Mass Effect 3: Extended Cut on joka tapauksessa epilogikokoelma, joka sisältää ylimääräisiä välianimaatioita ja tekstiä, joilla kertaillaan niitä päätöksiä joita kaikkien rakastama komentaja Shepard taistelunsa aikana teki. Se kuinka paljon pätkät itse asiassa laajentavat loppua jää nähtäväksi, mutta koska kyseessä on ilmainen ja puhtaasti käyttäjäpalautteen vuoksi tehty laajennus, tuskin kukaan sisällöstä ainakaan kehtaa valittaa. Todennäköisesti valitusta on silti tulossa.

Julkaisu siis tiistaina 26.6, kellonajasta ei tosin vielä tietoa. Biowaren julkaisupolitiikka on yleensä ollut tosin varsin fiksu, ja luvattu päivämäärä on viitannut yleensä aikaan jolloin vuorokausi vaihtuu luvattuun. Ja hyvä niin.

Lähde: Bioware

Lisää aiheesta

Mass Effect 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Tiedot uudesta Mass Effect 3 -laajennuksesta vuosivat nettiin

Lue myös

Diablo III oli alkujaan MMO

Pelialan koulutusta Pohjois-Karjalan tapaan

Ratchet & Clank riemastuttavat ison peukun arvoisesti vanhoissakin peleissään

Uusi konsolisukupolvi? Pelilegendaa ei kiinnosta

Keskustelu

Tietääkseni tuo indoctrination theory ei selitä, että miten vitussa sitten se isä ja poika lopputekstien jälkeen puhuu Shepardista. Tietääkseni, jos Reaperit olisivat voittaneet, heitä ei tulisi ikinä syntymäänkään.

@17 Jos IT pitää paikkansa niin BW on tehny historian isoimman haistakaa vittu -vedätyksen pelaajia kohtaan. Jos IT on totta niin peli ei lopu ollenkaan. Shepard herää romukasasta puoli kuolleena ja reaperit jatkaa koko galaksin raiskaamista samaan aikaan. Jotta IT vois olla totta BW:n pitäs julkasta valtava DLC, jossa olis oikea lopputaistelu. Ja tämä olis historian suurin kuivana kakkoseen raiskaus mitä on tapahtunu.

Lisäks IT vetää sellasia johtopäätöksiä että pahimmat JFK ja ufo salaliittoteoreetikotkin on sitä mieltä että IT menee johtopäätöksissään liian pitkälle.

@17
Jos oikeesti se on totta niin nostan hattua Biowarelle kyllä erittäin taiteellisesta lopusta. Moni on vaan tottunut että se loppu vaan esitettään suoraan ilman sen kummempaa vääntämistä tai kikkailua.
Hienoa tulkintaa vaativa loppu… jos IT on totta :D

Taiteellinen vapaus…
Mikä ihana tekosyy sen peittämiseen että joku sikariportaan persläpi on kuitenkin sanonut että peli tulee menemään myyntiin pilkulleen sillä ja sillä aikataululla oli se valmis tai ei.

Mutta siitähän hyväksi kuluttajaksi vauvasta asti koulutetut pitävät kun saavat nuolla paskaa isojen herrojen ahterista.
Ja Stalinin Neuvostoliitto mukamas oli hyvä aivopesemään kansalaiset uskomaan järjestelmään…

Tiistaina sitten näkee, että onko indoktrinaatioteoria totta.
Jos ette tiedä, niin kurkatkaa youtubesta. Teoria vahvoin todistein paljastaa viimeiset 20min pelistä SPOILERS vain uneksi. Kaikki harbingerin laserhyökkäyksen jälkeen Lontoossa, ja Shepardin heräämisen välillä on vain unta/reaperien indoktrinaatioyritystä.
Kaikki palat sopivat paikoillleen.

@9
En kyllä näe ykköstä pelillisesti mitenkään parhaimapan osana. Kyllä ne pelilliset elementit hioutui paremmaksi myöhemmissä ME2:ssa ja ME3:ssa, siis ainakin toiminnan osalta.

Pelin tekoäly oli ekassa osassa täysin älytön ja loppua kohden pelaajalle sai sellaiset mahtivarusteet ettei suojista päässyt mikään läpi ja asekin oli niin tarkka että sitä pystyi ampumaan pilkun tarkasti juostessaankin. Suojautuminen oli myös täysin turhaa hyvillä varusteilla eikä suojautuminen edes toiminut kunnolla.

Inventory oli yhtä tuskaa hallita ja tuollaisenaan täysin surkea viritys. En olisi itse sitä ehkä poistanut kokonaan myöhemmissä peleissä, mutta eipähän sen kanssa tarvinut tapella.

Aseiden lipas-systeemi oli selitetty aivan älyttömällä tavalla. Toi se kuitenkin toimintaan kuitenkin paljon enemmän mielenkiintoa. Se vain olisi pitänyt olla jo ensimmäisestä pelistä lähtien.

Toimintaa ME2:ssa ja 3:ssa oli liikaa ja se oli liian itseääntoistavaa. Olisi itsekin kaivannut enemmän roolipelaamista, mutta lopultahan koko pelisarjalla ei ollut mitään väliä kun Bioware päätti sen vesittää täysin. Tässä suhteessa täytyy itsekin sanoa, että lopulta ensimmäinen ME jäi ehkäpä kuitenkin sarjan parhaimmaksi osaksi. Itsekin diggasin osaltaan Moon Buggy ajeluista kun se toi peliin tietynlaista planeettojen tutkimismahdollisuutta mikä oli 2:sta ja 3:sta poistettu.

Toimittaja trollaa ihan tavalliseen tapaansa, mutta nyt kun on näin maatakaatavan kipeä aihe kyseessä niin jätkät ragee ihan antaumuksella. Ei siinä, popkornit esille vaan.

Tässä maailmassa ei kannata nykyisin enään pelejäkään tehdä, ellei halua jotain peppukipeää nuorisoa huutamaan ja rageemaan kuinka oma polygonhahmo ei saanut toivottua loppua.

Koita jaksaa Lehtiniemi… Yllä on esitetty häviävän vähemmistön mielipide. Pelimaailmassa on paljon suurempiakin ongelmia kuin keskinkertaisen ME3:n loppuscene.

ME3:n lopusta olisi voinut tulla kultti, mutta ei, kun kontataan rahan perässä pelaajian peppuja nuolemassa.

Tuo muiden mielipiteiden vähättely ja vittuilusävyyn ”uutisten” kirjoittaminen on ottanut pannuun jo kauan täällä DOME:lla, mutta nyt oli viimeinen pisara. Kerta ei tavat parantuneet niin loppuu minultakin tämän paskan lukeminen…

Ja silti se on vain peli. Ensimmäistä osaa jaksoi jokusen tunnin pelata, ja olihan se tylsää räiskintää.

Sen olisin vielä voinut juuri ja juuri antaa anteeksi, että lopussa ei ollut mitään järkeä juonellisesti (ymmärtäähän sen kun alkuperäinen pääkäsikirjoittaja lähtee muihin hommiin) MUTTA se, mikä tappoi oman innostuksen koko sarjaa kohtaan, oli se, että millään tekemisilläsi ei ollut mitään vaikutusta mihinkään lopulta. Ihan sama miten pelasit peliä ja mitä valintoja teit kolmen osan aikana ei vaikuttanut lopputulokseen oikeasti mitenkään eikä näkynyt missään muutenkaan.

Todennäköisesti tulen tämän laajennuksen katsastamaan mutta odotukset eivät kauhean korkealla ole.

Vieläkin porukat jaksaa mussuttaa siitä lopusta, suosittelen erittäin lämpimästi tutustumaan Indoctrination teoriaan, joka antaa mukavasti lisää sisältöä ja perspektiiviä pelille ja selittää joitakin valintoja ja epäloogisuuksia esim. vikassa citadel kohtauksessa.

Tämä ei ole mitään journalismia tai edes uutisointia vaan mielipiteitä, tuosta oli kyllä uutinen aikoinaan että eDome muuttaa tapaansa. Hyvä näin minun mielestäni, mielummin luen RockPaperShotgun tyylisiä artikkeleita kuin geneerisiä uutisointeja joissa tavataan sanasta sanaan mitä julkaisijoiden lähettämä hype-lappunen sanoo.

Mutta itse juttuun, Tero voi haistaa pitkän paskan. Tuo on selvää vittuilua lukijoille, ja onneksi nykymuodossaan eDome mahdollistaa haistattelemisen takaisin :) Mutta kiitoksia artikkelista, tälläisiä lisää jatkossakin. Provosointi toimii varsinkin netissä varsin hyvin, ja on sinäänsä hienoa että joku on tuon ymmärtänyt.

p.s. Eihän kukaan oikeasti, siis OIKEASTI, voi sanoa että Mass Effect 3 loppu olisi mitenkään hyvä? Ja pelillisesti Mass Effect 1 oli sarjan paras osa, vaikka kersat sitä haukkuukin kun joutuivat ajelemaan välillä moonbuggyllä eikä saanut vaan räiskiä kokoaikaa jos halusi saada kaiken irti pelistä. Voi hirvitys sentään..

Minkä helvetin takia tän jannun annetaan kirjottaa tätä puolueellista paskaansa joka tuuttiin. Ihan sama, että mitä on kirjottanut, niin paistaa läpi se, että on lapsena hakattu päähän ja persraiskattu naapurin sedän toimesta ja halutaan vaan ylistää sitä mihin itse uskoo ja haukkua sitä mihin ei. Samaa luokkaa kirjoitukset kun näiden Nvidia/AMD fanaatikkojen tuolla muropaketin kommenttien puolella.

Journalismi (myös domen lelujournalismi) tulisi kirjoittaa neutraalista näkökulmasta. ”Hauskoja” satiirisessa mielessä kirjoitettuja uutisia saa ja pitääkin olla silloin tällöin, mutta ei niitä jaksa viikosta toiseen lukea. En itsekkään esim. Blizzardista yrityksenä pidä, mutta pistää kirjaimellisesti vituttamaan Teron kirjoittamat artikkelit, jotka liittyvät kys. lafkan peleihin. Oli se sitten SC2, D3 tai WOW, niin asiat on aina päin vittua ja Blizzard on kasa paskaa riippumatta uutisen aiheesta. Örgölörlgölgrrasrdggerhs ja sillain.

melkein huvittava juttu ellei domen ”arvostelijan” täydellinen ammattitaidottomuus taas paistaisi läpi niin rumasti :I
Oli sitten lopusta mitä mieltä tahansa niin ylpeähän fanien suorituksesta pitäisi olla. Saivat ison firman huomioimaan fanejaan edes jollain tasolla.
Nämä domen mass effect 3 jutut tosin ovat koko ajan olleet fanien haukkumista ja EA’n ja biowaren tuotoksien ylistämistä.

Aivan se ja sama, koska ME3 on tuollainesaan jo loistava peli. Yksi lopetus sinne tai tänne, hankkikaa oikeasti elämä. Ihan riittävä se oli.

Aivan se ja sama, koska ME3 on tuollainesaan jo loistava peli. Yksi lopetus sinne tai tänne, hankkikaa oikeasti elämä. Ihan riittävä se oli.

Miksi ne laajentaa loppua, kun se pitäisi muuttaa kokonaan.
Ainoastaan codijonnet ja sunnuntaipelaajat tykkää nykyisestä.

Kuraa se on muutenkin, korjasivat sitten sen lopun tai ei.

Olen sanonut tämän saman asian varmaan useammassa uutisessa aiemminkin, mutta Mass Effect-sarja lähti menemään alamäkeä jo toisen osan kohdalla. Toivon vieläkin että Bioware tulisi järkiinsä ja julkaisisi jotain kunnon jatkoa ME1:lle, niillä samoilla toimivilla pelimekaniikoilla. Taistelusysteemi, aseiden kustomointi, tarina, valintojen vaikutus ja ylipäänsä kaikki oli parempaa. Nykyiset Mass Effectit voisi leimata vaikka vaihtoehtoiseksi tai vääräksi aikajatkumoksi.

En vieläkään usko että Mass Effect 2 ja 3 olisivat saaneet sitä suosiota minkä ovat saaneet jos ne olisi pidetty xbox-onlyina. PS3 pelaajat kun eivät olleet vielä pelanneet ekaa osaa ja eivät tienneet paremmasta, niin he eivät myöskään osanneet haukkua toista osaa sen yksinkertaistamisesta.

@1.

Niinpä… harmi, ettei Domen väki näytä oikein ymmärtävän mistä niissä valituksissa on kysymys. Mass Effect 3:n loppu on täysi sekasotku hirveine juoniaukkoineen. ”Valinnoillasi on merkitystä” … just joo. Kolme käytännössä täysin identtistä loppua. Värit vaan ovat erit.

No ne sanoivat jo etteivät ala muuttamaan sitä loppua. Saimme paskan lopun ja nyt saman laajennetun paskan lopun. Joten ei sille voi mitään. Turha on valittaa.

Mielenkiintoista on myös se, että fanit ovat yrittäneet pelastaa lopun omilla aikaansaannoksillaan. Esim. ”Marauder Shields” sarjakuvalla, joka on mielestäni aika laadukaskin:

http://koobismo.deviantart.com/gallery/

Näytä kaikki kommentit

Uutiseen pitäisi vielä lisätä lause: ”pieni mutta sitäkin äänekkäämpi valittajaporukka sai tahtonsa läpi”. Olisi taas vittuilu viimeistelty huolella.

Ne Dragon Age tyyliset tekstilootatkin olisivat pelin lopussa olleet parempi vaihtoehto kuin nykyinen ME3:n lopetus. Mutta mikäs siinä jos loppu miellytti. Ilmeisesti sitten koko pelisarjan juoni ei kiinnostanut pätkän vertaa, tai valintojen tekeminen… Artistic Vision, Artistic VISION!!!

Minä voin jo valittaa etukäteen. Pelaamatta siis paskaa ja ME3:n loppua ei enää pelasteta millään… Niin juu, mutta eihän siinä ollut mitään vikaa…

Muropaketin uusimmat