Mass Effect: Andromedan ikärajaluokitukset lupaavat ”voimakkaita seksikohtauksia ja väkivaltaa”

27.02.2017 21:00 | Muropaketin toimitus

Maaliskuussa ilmestyvä Mass Effect: Andromeda tulee ikärajaluokitusten perusteella sisältämään runsaasti seksuaalista kuvastoa. Myös BioWare-johtaja Aaryn Flynn on vitsaillut asiasta Twitterissä.

Mass Effect: Andromeda ilmestyy alle kuukauden kuluttua, ja nyt pelille ollaan jo asettamassa ikärajaluokituksia eri puolilla maailmaa. Euroopassa peli on saamassa K16-ikärajan, ja Australiassa se sai K15-luokituksen kuvauksella ”voimakkaita seksikohtauksia ja väkivaltaa”.

Asiasta uutisoivan VG24/7:n mukaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa pelejä luokitteleva ESRB:n alustava arvio antoi pelille M-luokituksen, mikä tarkoittaa 17 vuoden ikärajaa. Perusteluksi kerrottiin pelin sisältävän ”verta, osittaista alastomuutta, voimakasta kielenkäyttöä, voimakasta seksuaalista sisältöä ja väkivaltaa”.

BioWare-johtaja Aaryn Flynn on kuitenkin Twitterissä todennut pelin ”osittainen alastomuus” -kuvauksen muuttuneen lopullisessa luokituksessa ”täydeksi alastomuuksi”. Vastauksena erään fanin twiittiin Flynn innostui myös kuvailemaan peliä ”softcore alien-pornoksi”, kuten alla olevasta twiitistä käy ilmi.

Ihmissuhteet ja seksi ovat olleet osa Mass Effect -pelisarjaa alusta lähtien, eikä Andromeda tule poikkeamaan linjasta. Aiemmin myös pelin tuottaja Mike Gamble on vitsaillut twitterissä pelin ”paneskelun olevan aika hyvää”, kuten VG24/7 kertoo.

Mass Effect: Andromeda ilmestyy 21. maaliskuuta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle.

Mass Effect Andromeda
Kaikki jutut aiheesta