Uudesta Spider-Manista poistetut lätäköt ovat herättäneet suurta kiukkua somessa

01.09.2018 07:42 | Muropaketin toimitus

Marvel’s Spider-Man on joutunut kovan arvostelun kohteeksi, sillä pelistä on mitä ilmeisemmin vähennetty huomattavasti sen kaduilla näkyviä vesilätäköitä.

Uusi Spider-Man ilmestyy syyskuun 7. päivä ja peliä kiivaimmin odottavat pelaajat ovat jo ehtineet menettää hermonsa. Syynä on se, että pelin graafista tasoa olisi säädetty trailereissa näkyvää vaatimattomammaksi.

Kotakun mukaan kaikki sai alkunsa muutamasta kuvakaappauksessa, joissa seittisinko laittaa konnia kuriin. Niissä näkyy kuinka pelin kaduilla on trailereita huomattavasti vähemmän lätäköitä.

Asia ei jäänyt tähän vaan Twitterissä ymmärrettiin, että vesilammikot ovat todiste pelin grafiikoissa huijaamisesta. Peliä kehittävä Insomniac Games teki selväksi, ettei kyse ole lainkaan tästä vaan lätäköiden kokoluokan pienentämisestä.

Tilanne on jatkunut sosiaalisen median ulkopuolella, sillä pelin grafiikoista huolissaan olevat henkilöt ovat kerääntyneet tuhansittain pohtimaan asiaa. Nämä Spider-Man -fanit ovat vakuuttuneita löydöstä, sillä se todistaa aiempien pelitrailereiden olleen silkkaa huijausta.

Redditissä on huomioitu miten kuvakaappausten erilaiset pelin ympäristön tekstuurit, valaistus sekä Spider-Manin asusteet poikkeavat trailereista.

Insomniac on tehnyt parhaansa vakuuttaakseen pelikansan siitä, että viime vuonna julkaistut trailerit kuvaavat tismalleen pian julkaistavaa peliä. Poikkeavuudet johtuvat studion mukaan viime vuoden trailereiden kompressoinnista joka vaikuttaa etenkin tummempiin yksityiskohtiin.