Master of Orion, Total Annihilation ja Star Control löysivät uudet, yllättävät kodit

22.07.2013 17:00 | Miikka Lehtonen

Männävuosien legendaarinen pelifirma, Atari, on parhaillaan tekemässä konkurssia. Siinä kyljessä firma myy pois kaikki aikanaan hankkimansa pelilisenssit, jotka ovatkin herättäneet kiinnostusta. Onhan tarjolla kuitenkin Master of Orionin ja Star Controlin kaltaisia nimiä.

Master of Orion, Star Control ja Total Annihilation olivat selkeitä jalokiviä äskettäin päättyneessä Atarin pelioikeuksien huutokaupassa. Kaikki kolme herättivät runsaasti mielenkiintoa eri tahojen heittäessä kehiin salaisia tarjouksiaan. Nyt tarjoukset on ynnäilty sillä tuloksella, että Master of Orion ja Total Annihilation ovat jatkossa World of Tanksista tutun Wargamingin omaisuutta. Legendaarinen Star Control taas kuuluu jatkossa Stardock Systemsille, joka tunnetaan puolestaan Sins of a Solar Empirestä.

Harmittavasti Total Annihilationin ensimmäinen hävinnyt tarjous kuului Uber Entertainmentille, joka työstää parhaillaan Planetary Annihilationia. Se taas on Total Annihilationin henkinen perillinen.

Huudot eivät ole vielä virallisia, vaan velkojien edustajat hyväksyvät ne 24.7. järjestettävässä tapahtumassa, joten pienoisia muutoksia voi vielä tulla.

Muropaketin uusimmat