Uusimmat

Masters of Doom: klassikkopelin synnystä kertovaan sarjaan kiinnitettiin ensimmäiset näyttelijät

27.09.2019 12:10 Muropaketin toimitus

Doomin kehitystyöstä kertova Masters of Doom muuttuu kirjasta sarjaksi.

Masters of Doom -dokumenttiromaani kertoo yksityiskohtaisesti, millaista Doomin kehittäminen oikein oli. Pian tarinasta pääsee nauttimaan myös muussa muodossa, sillä yhdysvaltalainen USA Network ilmoitti viime kesäkuussa, että se on tilannut pilottijakson Masters of Doom -sarjaan.

Doom kehitettiin ID Software -studiolla, ja sarjan keskiössä nähdään kaksi pelitaloa perustamassa ollutta hahmoa, eli John Romero ja John Carmack.

Sarjaan on kiinnitetty ensimmäiset näyttelijät, ja Romeron rooliin astuu Eduardo Franco, kun Carmackia sarjassa esittää Patrick Gibson. Gibson tunnetaan sarjasta The OA, jonka Netlix peruutti äskettäin.

USA Networkin tiedotteen mukaan Franco esittää John Romeroa, nuori lahjakas ohjelmoija ja pelisuunnittelija, joka oli peliteollisuuden ensimmäinen rock-tähti.

Gibsonin hahmo John Cormack puolestaan on nero, jonka ohjelmointikyvyt auttoivat luomaan FPS-räiskintäpeligenren – ja rakentamaan pohjan virtuaalitodellisuus-pelaamiselle.

Sarjaan on lisäksi kiinnitetty John Karna, Jane Ackermann, Siobhan Williams ja Peter Friedman.

Carmack ja Romero olivat ID Softwaren alkuaikoina hyvin läheisiä, joiden ystävyyssuhde kääntyi myöhemmin päälaelleen: heistä tuli katkeria kilpailijoita, jotka eivät tulleet toimeen toistensa kanssa.

Sarjasta uutisoi PC Gamer.