UUSIMMAT

Matka retron vuosikymmenelle: Capcomin 80-luvun kolikkopelit oivana latauspelinä

04.10.2013 20:30 | Jukka O. Kauppinen

Minne Mats Kyyrö matkustaa? No, maailmaan menneeseen, historiallisten kolikkopelien kyytiin kaukaiselle 80-luvulle. Aikaan, jolloin spritet olivat rohkeasti spritejä eikä 3D vielä tullut hätyttämään pikseleitä. Sinne meidät muutkin lennättää Capcom Arcade Cabinet.

Valikoiden ilme on Capcomille ominaiseen tapaan tyylikäs, ja niitä sävyttää taustallla soiva leppoisa hissimusiikki. Päävalikkoa koristaa iso hahmokollaasi, jota selaamalla päästään käsiksi yksittäisiin peleihin. Jokaisella pelillä on omat saavutuksensa, joita tekemällä saa avattua galleriaan esimerkiksi konseptitaidetta ja julisteita. Pelien musiikkia voi myös kuunnella sisäänrakennetulla jukeboksilla.

Pelaajalla on useampi eri vaihtoehto siihen, miten kokoelman pelejä pelaa. Arcade-tilassa pelit vastaavat ominaisuuksiltaan täysin alkuperäisiä kabinetteja. Meno on kerrasta poikki ja vaikeusaste aiheuttaa kovimillekkin konkareille varmasti hampaiden kiristelyä. Helpommassa casual-tilassa voi vaikeusasteen säätää mieleisekseen. Kolikoiden ja lisäelämien määrän lisäksi voi muuttaa esimerkiksi vihollisten aggressiivisuutta ja kestävyyttä, tai sitä mitä eri esineet pelissä tekevät. Mukautetuilla asetuksilla ei huippupisteitään voi kuitenkaan lähettää verkkoon, ja saavutuksetkin jäävät avaamatta.

Pelit skaalautuvat isolle ruudulle nätisti, eivätkä värikkäät pikseligrafiikat menetä tarkkuuttaan. Hienosäätöä varten löytyy  kuvasuhteen, taustojen ja erilaisten filttereiden säätämiseen runsaasti eri asetuksia. PS3:lla pelatessa voi myös nauhoittaa pelistään videota ja lähettää sen suoraan omalle YouTube-tililleen. Syystä tai toisesta samaa toimintoa ei löydy Xbox-versiosta, mikä on iso miinus.

Lue koko arvostelu: Capcom Arcade Cabinet (PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

The Chaos Engine (PC)

Flashback (PC, PS3, Xbox 360)

Williams Pinball Classics (PS3, Wii, Xbox 360)

Dreamcast Collection (Xbox 360)

Muropaketin uusimmat