Uusimmat

Matrixin odotettu strategia Battlefront rynnäköi rintamalle

08.02.2007 16:43 Jukka O. Kauppinen

Guerillajulkaisija Matrix Games ilmoitti hartaasti odotetun strategiapeli Battlefrontin ilmestyneen. Kyseessä on vuoropohjainen sotastrategia, joka sijoittuu toisen maailmansodan taisteluihin.

Pelin takaa löytyy australialainen Strategic Studies Group, SSG, joka on tehnyt erinomaisia strategiapelejä jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Yhtiöllä on takataskussaan yhteensä yli 50 julkaistua peliä.

Battlefront on jatkoa yhtiön erinomaiselle Decisive Battles -sarjalle, mutta tarjolla on runsaasti uutta. Peli liikkuu taistelukentällä pataljoonatasolla ja kuvaa taisteluja pitkin poikin maailmaa.

Mukana tulevat skenaariot sijoittuvat niin itään, länteen kuin kaukaiseen Aasiaankin: sotimista löytyy muun muassa sellaisista paikoista kuin Saipan, Market Garden, Novorossisk ja Gazala.

Pelin kantavaksi ideaksi kerrotaan ”realistisen joukko-osastojen hallinnan, samalla kun pelaajat ovat hyvin mukana myös strategisen tason tapahtumissa.”

SSG:n peleissä on ollut perinteisesti yksi parhaimmista tekoälyistä, mitä tietokonepelimarkkinoilta vain löytyy. Battlefrontin luvataan tarjoavan hyvän vastuksen tälläkin sektorilla.

Pelin voi tilata Matrix Gamesin verkkokaupasta. Sitä ei myydä perinteiseen tapaan pelikauppojen hyllyillä.

Lisätietoja: http://www.matrixgames.com/