UUSIMMAT

Mech-räiskintä Hawken pelastui – isolla rahalla tehty nettipeli oli jo kuolemankielissä

16.03.2015 22:34 | Jukka O. Kauppinen

Hawken-nettiräiskinnästä puhuttiin paljon viime ja toissavuonna. Meteor Entertainment keräsi tuhdit 28,5 miljoonaa dollaria riskirahoitusta netissä pelattavan Mech-sotapelinsä kehittämiseen, mutta jotain meni kuitenkin pahemman kerran pieleen. Peli julkaistiin 2014 helmikuussa Steamin early accessissa, minkä jälkeen firman pomo läksi lätkimään ja studio sulki toimistonsa.

Sen jälkeen kehitystä tapahtui hiljalleen, mutta viimeinen päivitys saapui heinäkuussa 2014, eikä pelistä ole sen jälkeen kuultu. Tukipyynnöt ovat kaikuneet korville kuuroille ja pelaajayhteisö alistui nauttimaan pelistä sen mitä nyt enää on mahdollista. Ja pelaajat varoittelivat uusia tulokkaita, että älkää vain ostako mitään f2p-kilkkeitä, koska rahat eivät mene enää kellekään. Tai jos menevätkin, niin eivät ainakaan pelin kehitykseen.

Pelin jäämistö on kuitenkin nyt myyty Reloaded Games –studiolle, joka osti aiemmin Real Time Worlds –studion APB-nettiräiskeen. Ehkä tässä on nähtävissä tietty trendi – eli ostetaan halvalla teknisesti hyvä nettipeli, jonka talousmekaniikka ei kuitenkaan toiminut miten piti. Jatketaan sitten pelin kehitystä ja ylläpitoa ilman alkuperäisfirman velkataakkaa.

Eräs APB-peliaktiivi toisaalta kuitenkin varoittaa Hawken-yhteisöä Reloaded Gamesin käytännöistä, ja että ”yhtiötä kutsutaan APB:n foorumeilla MoneysFirstiksi.”

Lähde: https://www.facebook.com/playhawken?fref=nf

Lisätietoja: Reddit: A warning to current and returning Hawken players about Reloaded Games Inc (GamersFirst).

Lisätietoja: https://www.playhawken.com/

Lisää aiheesta

Hawken-kehittäjät napauttivat pomoaan sovinismista 

Hawkenin mainostamiseen ei laiteta senttiäkään rahaa 

Mechiräime Hawken näyttää aina vain maukkaammalta