Medal of Honor rahastaa Osama Bin Ladenin nimellä

11.09.2012 12:30 | Miikka Lehtonen

EA on ilmoittanut julkaisevansa tulevaan Medal of Honor: Warfighter -peliinsä Osama Bin Laden -aiheista DLC:tä. Joku järkyttyi jo nyt, toinen taas räjähti nauramaan. Mutta säästäkää reaktionne, sillä totuus on paljon erikoisempi kuin tämä huomiotasi houkuttelva nosto-osio.

Ymmärtäisin tavallaan sen, jos erikoisjoukkojen ja salaisten operaattorien elämää käsittelevä Medal of Honor -peli sisältäisi DLC:n muodossa kentän, jossa käydään ampumassa ysimillinen Burana kaikkien paskapäiden kuninkaan otsalohkoon. Se olisi vähintään kyseenalaista ja todennäköisesti osoittaisi hyvin huonoa makua, mutta ymmärtäisin sen. Yhteydet olisivat selviä. Ja olihan Sniper Elite V2:nkin riemukkain DLC-tehtävä se, jossa ammuttiin Hitleriä kasseille. Miksei sama toimisi Bin Ladenin tapauksessakin? Tästä ei kuitenkaan ole kyse.

Bin Ladenin nimellä ratsastava DLC kun ei liity mitenkään Seal Team 6:n operaatioon, vaan perustuu The Hurt Locker -elokuvan käsikirjoittajan tulevaan Zero Dark Thirty -pläjäykseen. Sehän on puolifiktiivinen elokuva vuosia kestäneestä Osama Bin Laden -jahdista. Ja elokuvaan pohjautuvassa Bin Laden -DLC:ssä pelaajat pääsevät deathmatchaamaan parissa pakistanilaisessa paikassa. Itse partaveikkoa ei pelissä nähdä sen enempää kuin muitakaan elokuvan hahmoja.

Niinpä kyseessä onkin selkeä ja halpa rahastusyritys: tehdään perustason karttapaketti, lyödään päälle Bin Ladenin nimi ja annetaan taalojen vyöryä sisään ovista ja ikkunoista. Positiivisella puolella EA on luvannut, että jokaisesta myydystä DLC:stä taala toimitetaan Project Honor -hyväntekeväisyyshankkeelle, joka tukee erilaisia sotilashyväntekeväisyyksiä. Vaikka pelikansa olisi kerrankin fiksu ja jättäisi rahastuksen väliin, EA maksaa silti vähintään miljoona taalaa hyväntekeväisyyteen, joten iso peukku siitä.

Lähde: Giant Bomb

Lue myös

Tales of Graces-f (PS3)

Wii U – Nintendon uusi konsoli peleineen ensitestissä (10.9.: Rayman Legends)

Valven ”uuden sukupolven pelikone” onkin VR-kypärä?

Koe Borderlands 2:n kykypuut jo etukäteen

Muropaketin uusimmat