Medal of Honor yllätti EA:n huonolla vastaanotollaan

01.11.2012 16:00 | Miikka Lehtonen

Medal of Honor: Warfighter ei ole saanut kummoisia arvosteluja. Domen Heikki ei ollut pelistä varsinaisesti pähkinöinä, eikä ole ollut moni muukaan. EA:n tämä yllätti, sillä he odottivat räiskintäpelilleen paljon positiivisempaa vastaanottoa.

Tiettävästi tuore Medal of Honor on myynyt hyvin, mutta kriittinen vastaanotto niin pelaajilta kuin arvostelijoiltakin on ollut todella negatiivinen. Kirjoitushetkellä pelin kummankin konsoliversion Metacritic-keskiarvo on 56 pistettä, mikä on megabudjetin pelille aika pahuksen huono tulos. Niin huono, että EA on yllättynyt.

”Olemme pettyneet Medal of Honorin kriittiseen vastaanottoon. Sisäinen testauksemme ja tilaamamme koearvostelut antoivat odottaa että peli olisi ollut parempi kuin arvosanat antavat ymmärtää, ja uskomme myös sen olevan”, kertoi EA-kiho Frank Gibeau firman osakkeenomistajien tiedotustilaisuudessa.

Koearvostelut voivat olla suurelle yleisölle tuntematon juttu, joten selitetään. Niissä firma tilaa joltain tunnetulta tai ainakin luotetulta arvostelijalta jutun pelistään tai jostain muusta tuotteesta kun se on vielä kehitysvaiheessa. Näin he voivat ainakin teoriassa havaita hyvissä ajoin ongelmia, joita pelin parissa 24 tuntia vuorokaudessa puurtavat eivät enää pysty havaitsemaan, mutta jotka ovat tuoreille silmille ilmeisiä.

Hieno idea, mutta käytännössä moni on epäillyt moisten arvostelujen puolueettomuutta. Firma voi itse odottaa saavansa rankkaakin kritiikkiä, mutta käytäntö on osoittanut, että arvostelijat vetävät käteensä silkkihansikkaat, koska eivät halua loukata toimeksiantajaansa ja näin jäädä vaille jatkopestejä. Voidaan toki pohtia, tekevätkö he itse asiassa juuri näin itselleen karhunpalveluksen kun ylistävän koearvostelun saanut tuote niitataan lehdistön toimesta, mutta sellaista se elämä on.

EA-pomo Gibeau oli iloinen siitä, että peli on löytänyt yleisönsä ja myynyt hyvin. Hänen mukaansa EA aikookin tukea peliä aktiivisesti lisäsisällön ja päivitysten myötä. Samaan aikaan sisäpiirin huhut taas kertovat, että Warfighter saattoi olla se viimeinen Medal of Honor -peli EA:n leipiinnyttyä pelisarjan tuoreiden pelien ollessa pettymyksiä.

Lähde: Seeking Alpha

Lisää aiheesta

Medal of Honor: Warfighter (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Assassin’s Creed III (PC, PS3, Xbox 360)

Medal of Honor: Warfighter (PC, PS3, Xbox 360)

Microsoft muutti kokonaisen valtion Halo 4 -maailmaksi

Seitsemän vuotta siihen meni, mutta kohta tämä suomalainen roolipeli on valmis