Mediapallo kiertää – V2 avautui tänään virallisesti

06.08.2007 16:20 | Jukka O. Kauppinen

Pelimedian kierto on joskus vähintäänkin mielenkiintoista. Suomessa on varsin pieni ja tiivis ryhmä ammattimaisia pelitoimittajia, jotka tuppaavat vuosien mittaan liikkumaan ristiin firmasta toiseen. Kuka on missäkin töissä, kuka missäkin avustajana. Meikäläinenkin on vuosien ja vuosikymmenten mittaan ehtinyt olla mukana mediassa jos toisessakin.

Bisneksen ja harrastuksen, jopa intohimon, rajat voivat olla joskus hämäriä. Esimerkiksi veli-Puha on todella fanaattinen pelimies. Vaikea olisi kuvitella Thomasta muissa hommissa.

Ei kuitenkaan voi kuin ihmetellä, miten kiihkeästi naapurifirman eli Alasin Median pojat ovat kuvioissa. Heinosen Mikko, tuttu myös Pelikonepeijooneista, Manu ja kumppanit työstivät pitkään Peliplaneetta-sivustoa, kunnes saitin omistaja päätti vaihtaa sisällöntuottajan Pelaaja-lehdestä tuttuun H-Towniin. Alasimet eivät jääneet tuleen lepäämään vaan aloittivat välittömästi ikioman V2-portaalinsa työstämisen. Nyt portaali on julkaistu eikä voi kuin ihailla. Moniko meistä olisi ollut halukas näin isoon urakkaan, kokonaisen oman viihdeportaalin tekemiseen, kun vanhalle saitille vaihdetaan tekijät?

Kuten Alasin tämänpäiväisessä tiedotteessaan kertoo, ”Alasin Media Oy:n ydinosaamisalueita on alusta asti ollut mm. digitaalisista peleistä kertova sisältö. Olikin vain loogista, että kun pitkä yhteistyö Peliplaneetta.net-palvelun tuotannossa päättyi, lähdimme kehittämään omaa tuotetta.”

Onnea pojille ja jatketaan hyvässä hengessä kilpailemista.

Mikähän lienee seuraava jännittävä keikaus kotimaisen pelimedian rintamalla? Odotamme jännityksellä.

Keskustelu

Jotain tästä nyt puuttuu, siis graafisesta ilmeestä.

Jos muuten pojilla olisi rohkeutta, jatkaisi Peliplaneetta -sarjakuva tuolla saitilla 99% entisellä mallilla vain nimet ja vastaavat muuttaen. Itse ainakin huomasin sellaisen asian, että sarjakuvan loppumisen jälkeen vähensin Peliplaneetalla käymistä murto-osaan entisestä. Sarjakuva sai minut lukemaan artikkeleita ja liikkumaan myös keskusteluissa. Nyt kun sitä ei ole, ei omalle osalleni löydy mitään varsinaista syytä käydä paikanpäällä viikottain. Siksipä käyn siellä ehkä pari keraa kuussa ja koska lukemisen katalyyttiä ei ole, ei koko saitti kiinnosta.

Muuten kiinnostaisi tietää, onko se nyt niin mahdotonta lyödä etusivulle vinkkiä siitä mitä saittia tekijät ovat ennen tehneet. Aina asian voi ilmaista erittäin helposti ymmärrettävää kiertotietä ja jättää nämä G… Tai Iloisen kylän nykyiset kyhäelmät aika helposti siihen arvoon mitä ne ansaitsevat.

Muropaketin uusimmat