UUSIMMAT

Megasuosittu Unity-pelimoottori muuttui ilmaisemmaksi — ja versio 5 julkaistiin

04.03.2015 13:30 | Miikka Lehtonen

Unity 3D lienee tällä hetkellä maailman suosituin pelimoottori, kiitos hillittömän laajan indie-tukensa. Lukuisien ammattikehittäjien takaa löytyy innokas amatöörijoukkio, joka saa nyt hyviä uutisia: Unityn versio 5 — joka ilmestyi eilen — on aiempaa ilmaisempi.

Unityhän on tähänkin saakka ollut teoriassa ilmainen pelimoottori. Ilmaisversion on voinut imutella kuka tahansa ja aloittaa sitten devailun. Ilmaisessa Unityssä on kuitenkin ollut rajoituksia ihan moottorin ominaisuuksien tasolta lähtien, eikä pelejään ole pystynyt julkaisemaan esimerkiksi mobiililaitteille ollenkaan.

Unity-tiimi julkaisi eilen Unity 5 -version pelimoottoristaan ja sitä myötä vapautti rajoituksia. Uusi Personal Edition sisältää kaikki moottorin ominaisuudet, kuten dynaamiset valaistukset ja varjot, jotka aiemmin ovat olleet vain maksavien asiakkaiden käytettävissä. Samaten buildaus onnistuu nyt kaikille Unityn tukemille alustoille.

Maksavat asiakkaat saavat jatkossa kaikenlaista lisäkivaa, kuten pääsyn Unityn Cloud-palvelimille, prioriteetihuomion bugiraporteilleen, tuen tiimityöskentelyyn ja niin edelleen. Lisenssiehtojen mukaan Unityn ilmaisversiota saa käyttää siihen saakka, että tienestit ylittävät 100 000 taalan haamurajan, jonka jälkeen täytyy siirtyä käyttämään Unity Prota.

Hyvä diili. Imutukseen ja tutustumiseen meni.

Lisätietoja: Unity 3D