UUSIMMAT

Men of War sukelsi ja syvälle – Vietnam on ehta pannukakku

13.02.2012 20:15 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen tykkää kovasti hyvistä naksusotapeleistä ja Men of Warit ovat olleet herran suosikkeja jo kauan. Eivät enää. Men of War: Vietnam on ehtaa hukkakauraa.

Peli kun on aivan saatanallisen vaikea. Tehtävästä riippuen viidakossa on edettävä askel askeleelta, sillä tuntuu siltä, että joka puskan takana on vihollisen tarkka-ampuja. Nopeasti oppii, että suunnilleen viiden sekunnin välein on pikatallennettava, koska kuolema voi yllättää koska tahansa. Ja tekeekin niin.

Suunnilleen tällaistahan se Men of War on aina ollut, mutta perinteisesti hommassa on sentään ollut jotain järkeä. Loottimalla vihollisten ruumiita ja kalustoa, sekä hyödyntämällä omia 3PS-kykyjään on voinut kääntää vaikeimmankin tilanteen voitokseen, mutta nyt homma on suorastaan älytöntä. Ehkä ongelma on siinä, että siinä missä aiemmissakin peleissä oli tylsiä stealth-tehtäviä, niitä tasapainotettiin keikoilla, joissa jyrättiin puolen tusinan tankin kanssa vihollisten kylä matalaksi keskari pystyssä. Men of War taas on enimmäkseen sitä megatylsää hiippailua aiempaa vaikeampana.

Pelin paras keksintö? Ansat. Viidakkoon on ripoteltu ansoja, jotka täysin yllättämättä ja varoittamatta vain tappavat tyyppejä. Räpäytät silmiäsi ja puolet ryhmästäsi kuoli. Mihin? Peli ei kerro, piirrä efektejä tai mitenkään muutenkaan kuvaa ansojen toimintaa. Efekti on suorastaan ratkiriemukas, ainakin jos muisti tallentaa ennen.

Asiaa pahentaa se, että siinä missä aiemmat pelit tarjosivat vaihtelevia maisemia, kiinnostavia taktisia haasteita ja mielenkiintoisia tilanteita, Men of War: Vietnam tarjoaa viidakkoa. Loputtomiin ja silmänkantamattomiin. Tylsää.

Lue koko arvostelu: Men of War: Vietnam (PC)

Lisää aiheesta

Men of War: Assault Squad (PC)

Men of War: Condemned Heroes -ensikoskeus: tykinruokaa natseille

Men of War: Vietnam -ensikosketus – neukkuna Vietnamissa