UUSIMMAT

Meneekö jo liian pitkälle? Vuonna 2020 ilmestyneestä remakesta tehdään uusi remake

30.06.2022 19:19 Muropaketin toimitus

Kulttiräiskintä XIII:n uusintaversio pistetään syksyllä jälleen täysin uuteen uskoon, mutta tällä kertaa ilmaisena päivityksenä.

Vuonna 2003 ilmestynyt sarjakuvatyylinen räiskintäpeli XIII on kulttimaineessa, joten ei mikään ihme, että vuonna 2020 ilmestynyt remake-versio herätti etukäteen paljon innostusta. Uusintaversiosta tuli kuitenkin totaalisen parjattu julkaisu, jonka keskiarvo Metacriticissä on surkea 29 ja jonka Steamin keskiarvo on ”ylivoimaisen kielteinen”.

Nyt Kotaku kertookin, että XIII:n remake tehdään käytännössä uusiksi. Homma on uskottu uudelle kehittäjälle, ranskalaiselle Tower Five -studiolle, ja kuten alla oleva infografiikka kertoo, pistetään nyt uusiksi kaikki mahdollinen visuaalisesta tyylistä aina tekoälyyn, käyttöliittymään ja äänisuunnitteluun asti.

Voi siis sanoa, että kyseessä on remake-version remake-versio, joka julkaistaan alle kaksi vuotta edellisen jälkeen. Uutukaisesta ei kuitenkaan pyydetä erikseen rahaa, vaan se julkaistaan ilmaisena päivityksenä kaikille edellisen version ostaneille. Päivityksen luvataan saapuvan jo 13. syyskuuta.

Koko sotkusta tekee hieman huvittavaa se, että kuten Kotaku huomauttaa, myös aito ja alkuperäinen XIII on edelleen myynnissä ja tällä hetkellä vielä Steamin tarjouksessa pilkkahintaan 1,49 euroa.

XIII Remake Update