Uusimmat

Mercenaries 2 herättää ärsytystä

22.03.2007 18:20 Miikka Lehtonen

Videopelit ovat jälleen joutumassa ulkopuolisten hampaisiin. Tällä kertaa tulilinjalla ei ole Grand Theft Auto tai Rockstar, vaan Mercenaries 2. Pelistä huolestuneet aktivistit ovat kääntyneet Bonon puoleen.

Venezuelalainen Solidaarisuuskampanja on kääntynyt Bonon puoleen ja vetoaa tähän, jotta Mercenaries 2 -pelin kehitys keskeytettäisiin. Pelin pelätään syventävän Yhdysvaltojen ja Venezuelan hallitusten välistä kuilua. Lisähuolta herättää se, että peli voi saada venezuelalaiset pelkäämään jenkki-invaasiota.

Mutta miksi ihmeessä Bono? Poptähti on osa sijoitusryhmää, joka äskettäin sijoitti satoja miljoonia taaloja peliä kehittävään Pandemic Studiosiin.

Kyse ei suinkaan ole ensimmäinen kerta kun täystuhosimulaatio vetää puoleensa vihamielisiä puheenvuoroja. Venezuelan presidentti Hugo Chavez on jo leimannut pelin psykologiseksi sodankäynniksi, sillä Pandemicin aiempaan tuotantoon kuuluu myös jenkkiarmeijan käyttämä Full Spectrum Warrior -peli.

Pandemicin perustajiin kuuluva Josh Reshnick vetoaa puolestaan järkeen. Gamespot-saitille lähettämässään kirjeessä hän muistuttaa, miten viihdeteosten sijoittaminen oikeisiin ympäristöihin on pitkäaikainen perinne eikä tarkoituksena ole tehdä politiikkaa. ”Tämä on tismalleen sama juttu kuin Goodfellas-elokuvan sijoittaminen New Yorkiin”, mies perusteli väitteitään.