Uusimmat

Mercenaries 2 myös PC:lle, Xbox 360:lle ja PlayStation 2:lle

22.02.2007 18:26 Miikka Lehtonen

Pandemic on tänään vahvistanut pitkään jatkuneet ja sitkeät nettihuhut, joiden mukaan olevinaan PlayStation 3:n yksinoikeutena julkaistava Mercenaries 2 nähtäisiin myös Xbox 360:lla. Saman tien vahvistui pari muutakin laitealustaa ja vino pino tietoja pelistä.

IGN-pelisaitin pitkässä haastattelussa pelin tuottaja Jonathan Zamkoff paljasti, että Mercenaries 2 julkaistaan PlayStation 3:n lisäksi myös PC:lle, Xbox 360:lle ja shokkiyllätyksenä myös PlayStation 2:lle. PC-versiosta ei valitettavasti vielä paljastettu, käyttääkö se DirectX 9:ää vai vaatiiko peli DirectX 10:n ja siten myös Vistan. PC-pelaajana pitää toki toivoa, että käännös tehdään nimenomaan next gen -konsolien pohjalta, eikä suinkaan rajoittuneen PlayStation 2 -version päälle.

Alkuperäisen Mercenariesin tyyliin myös pelin jatko-osa sisältää sotahenkistä sikailua avoimessa pelimaailmassa. Tällä kertaa ollaan tosin Venezuelassa ja soditaan öljykartellin hallinnasta. Paljon muuta pelin juonesta ei vielä tiedetä, mutta tiimin mukaan ykkösosan puutteita on korjailtu, käsikirjoitus on paljon parempaa ja esimerkiksi vesi näyttelee paljon tärkeämpää roolia kuin ennen. Muiden parannusten joukossa on mahdollisuus tutkia rakennuksia myös sisältä, jonkinasteinen lähitaistelusysteemi ja

Haastattelussa paljastui myös, että molemmat uuden sukupolven versiot ja tietenkin myös PC tukevat co-op-tiimipeliä verkon välityksellä. Äskettäin julkaistun Crackdown-pelin tyyliin kakkospelaaja voi hyppiä vapaasti peliin ja pelistä halunsa mukaan ilman, että pelikokemus katkeaa tai keskeytyy. PlayStation 2 ei tue co-op-pelitilaa, sillä tuottajan mukaan jo pelkkä pelin porttaus vanhalle veteraanille on yli-inhimillinen saavutus.

Pelimoottorina ei toimi enää antiikkinen Renderware, vaan projektin monimutkaisuuden vuoksi aivan sitä varten koodattu, oma pelimoottori Havok 4.5 -fysiikkamoottorin tukemana. Pelin on kaavailtu ilmestyvän loppuvuonna 2007, mutta kuten jo olemme monesti huomanneet, lykkäyksiä tapahtuu.