Merirosvohistorioitsija: AC4 on todenmukaisempi tarina kuin elokuvat tai popkulttuurilegendat

29.10.2013 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Colin Woodard on mukava mies, jonka nimi kannattaa muistaa. Ja ehkäpä klikata tätä linkkiä ja tilata hänen kirjansa Amazonista. Assassin’s Creed IV: Black Flagin taustalla vaikuttaneen herran tutkimukset ja asiantuntija-apu ovat näet vaikuttaneet merkittävästi Ubisoftin tulevan piraattiseikkailun olemukseen.

Sitä paitsi… Woodard on historioitsijana tyytyväinen pelin olemukseen, sillä hänen mukaansa se kertoo jopa uskottavamman ja todenmukaisemman tarinan Karibianmeren merirosvoista kuin useimmat elokuvat tai kirjat.

Woodard kertoo Domen haastattelussa:

”Ei ole sattumaa, että merirosvojen kultakausi käynnistyi heti siirtokuntien sodan jälkeen, jossa taistelivat Ranska, Britannia sekä Espanja. Bahaman brittien siirtokunta tuhottiin monta kertaa, ja selviytyneet englantilaiset joko pakenivat viidakkoon tai lähtivät pois. Sodan loputtua merirosvot saapuivat paikalle ennen englantilaisia, ja he linnoittivat Nassan omaksi tukikohdakseen.”

”Merirosvot toisin sanoen perustivat linnoitetun sataman, josta heitä ei häädetty helpolla pois. He rakensivat merirosvouteen perustuneen yhteiskunnan, minne he toivat saaliinsa ja kävivät kauppaa aseista, rommista ja varusteista. Kaupunkiin saapui rikollisia, huoria ja paenneita orjia, koska saarien orjat saivat kuulla merirosvojen kohtelevan heitä tasavertaisina. Näin alkoi muodostua niin sanottu merirosvojen tasavalta keskelle Eurooppaan johtavia kauppareittejä. Tämä on todellakin totta. On todella mielenkiintoista tuoda esiin tämä todellinen tarina, jota pop-kulttuuri tai piraattikirjallisuus ei juurikaan käsittele.”

Mitä kaikkea muuta Colin Woodard kertoo pelin historiankirjoituksesta? Se selviää tsekkaamalla koko haastattelu!

Lue juttu: Assassin’s Creed IV: Black Flag – merirosvojen aikakausi on harmaata vyöhykettä, kertoo historioitsija

Assassin’s Creed IV: Black Flag (PC, PS3, PS4, WiiU, Xbox 360, Xbox One)

Assassin’s Creed IV on siitä harvinainen sarjansa edustaja, että se ei siirrä aikajanaa eteenpäin Amerikan itsenäisyyssodan päivistä, vaan palaa ajassa taaksepäin vilkuilemaan, miten Connorin isoisä Edward Kenway loi oman maineensa.