Uusimmat

Metacritic lupaa tiukempaa moderointia tuoreimman arviopommituksen takia

Kuva: @ SIEE

25.04.2023 16:52 Muropaketin toimitus

Horizon Forbidden Westin tuoreen päivityksen saamat asiattomat arvostelut saivat Metacriticin lupaamaan parannuksia.

Horizon Forbidden West sai viime viikolla odotetun Burning Shores -laajennuksen, joka on saanut pääasiassa hyvän vastaanoton. Kuten eilen raportoimme, on laajennuksen sisältämä seksuaalivähemmistöjen representaatio herättänyt kuitenkin äänekkään vastareaktion homofobisissa pelaajissa.

Metacriticissä laajennus on arviopommitettu hyvin matalille pisteille, ja monien negatiivisten arvioiden takana tuntuu oleva vihamielisyys seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Nyt Video Games Chronicle kertoo, että Metacritic on julkaissut lausunnon arviopommituksesta.

”Metacritic on tietoinen Horizon Forbidden West: Burning Shoresin saamista halventavista ja epäkunnioittavista arvioista, ja meillä on moderointijärjestelmä, joka jäljittää käyttöehtojemme rikkomista”, Metacriticiltä kommentoidaan.

”Tiimimme arvioi erikseen jokaisen raportoidun solvauksen (mukaan lukien rasistiset, seksistiset, homofobiset ja muita käyttäjiä loukkaavat kommentit) ja jos rikkomuksia ilmenee, arviot poistetaan. Olemme parhaillaan kehittämässä prosessejamme ottaaksemme käyttöön tiukemman moderoinnin tulevina kuukausina.”

Metacritic on jo aiemmin uudistanut arviokäytäntöjään arviopommitusten takia. Aiemmin sivusto otti käyttöön karenssiajan, jonka tarkoituksena oli estää pelaajia haukkumasta pelejä jo ennen niiden ilmestymistä. Jää nähtäväksi, missä määrin luvattu tiukempi moderointi auttaa ehkäisemään ongelmia käyttäjäarvioiden kanssa.

Muropaketti julkaisi eilen oman arvionsa Burning Shoresista, jonka mukaan laajennus ”ei kurkottele taivaisiin, mutta tarjoaa lisää hyvin tehtyä laatutoimintaa pelisarjan faneille.” Linkin takaa voit lukea koko arviomme.

LUE MYÖS: Arvostelu | Horizon Forbidden West: Burning Shores -DLC jatkaa Aloyn seikkailuja Los Angelesin laavavirtojen keskellä