Uusimmat

Metro 2033 -kirjan virallinen sivusto paljasti Metro-sarjan uuden videopelin

09.11.2016 15:30 Tuukka Hämäläinen

metro-lastlight-001

Vuosi 2017 tuo tullessaan lisää postapokalyptista räiskintää ja selviytymistä uuden Metro-pelin muodossa. Kirjasarjan virallinen sivusto on vihjannut uuden pelin ilmestymisestä.

Kehutut FPS-pelit Metro 2033 (2010) ja Metro: Last Light (2013) saavat lisää jatkoa ensi vuonna. Eurogamerin mukaan tieto uudesta Metro-pelistä on ilmestynyt pelisarjan pohjana olevan kirjasarjan viralliselle sivustolle.

Metro-sivustolla mainostetaan Dmitri Gluhovskin uutta Metro 2035 -romaania, ja samalla todetaan uuden videopelin ilmestyvän vuonna 2017. Sivustolla kerrotaan myös, että ”peli jatkaa siitä, mihin kirjat päättyvät”.

Eurogamerin mukaan pelikehittäjä 4A Games on aiemmin kertonut työstävänsä toista projektia Oculus Riftille kehitettävän VR-pelin Arkita.1:n ohella. Nyt voidaan pitää melko todennäköisenä, että toistaiseksi julkistamaton toinen peliprojekti on uusi Metro-peli. Eurogamer odottaa kommenttia pelisarjan julkaisijalta Deep Silveriltä.

Metro 2033 ja Metro: Last Light päivittyivät uuden sukupolven alustoille Metro Redux -pelikokoelmana vuonna 2014. Remasteroidut versiot saivat erittäin positiivisen vastaanoton, ja niiden keskiarvo Metacriticissä onkin kiitettävä 83-90 alustasta riippuen.

Metro 2033
Kaikki jutut aiheesta

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat