Uusimmat

Metrottaako? Metro 2033- ja Last Light Reduxista julkaistiin valtavat pelattavat demot

03.06.2015 20:30 Jukka O. Kauppinen

4A Gamesin Metro 2033 ja Metro Last Light ovat ihan aikuisten oikeasti kaksi räiskintäseikkailua koko tämän kuluvan vuosikymmenen ajalta. Eivät ne puhtaina räiskeinä niin supereita ole, mutta se tunnelma ja tarina, ne ovat niin uskomattoman jäätävää teräsydintä, että huh huh!

Männävuonna Deep Silver julkaisi peleistä päivitetyt Redux-versiot PS4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle, nyt niistä julkaistiin ilmaiset pelattavat demoversiot niille, jotka eivät ole uskaltaneet luottaa arvostelujen kehuihin.

Metro 2033 Redux Trial sisältää pelin kahdeksan ensimmäistä kappaletta, Metro: Last Light Redux Trial puolestaan ensimmäiset yhdeksän. Eli tarjolla on kunnon möhkäle pelattavaa – käytännössä kolmannes kummastakin pelistä.

Eipä näin mittavia demoja olekaan taidettu nähdä mistään peleistä aiemmin?

Ja jos tarina koukuttaa, niin ei hätää, demoversiosta voi tietenkin ostaa täyspelin ja siirtää tallennuksen siihen.

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Metro Reduxeja on muuten myyty päälle 1,5 miljoonaa kappaletta, ja molemmat Reduxit ovat myyneet enemmän kuin alkuperäiset PC/PS3/Xbox 360 –julkaisut.

Lisätietoja: http://enterthemetro.com/

 

Ja sattuneesta syystä myös demot pyörivät PlayStation 4 -konsoleilla. Graafisen päivityksen jälkeen Metron sydän on saanut uutta virtaa, ja se sykkii tämän päivän standardien mukaan. Kokeiltavina ovat niin Alley- kuin Archieves-kentät. Itse peli on nyt huomattavasti sulavampi kuin ennen, ja rosoisuudet niin kontrolleista kuin grafiikoista on siivottu pois.

Metro Redux –ensikosketus – scifiräiskintää uudelle sukupolvelle 

Reduxit ovat hatunnoston arvoinen teko. Olisi hienoa, jos useammistakin peleistä tehtäisiin tällä tavoin uusille koneille ja pelimoottoreille päivitetyt, sisällöllisestikin korjaillut versiot. Eiväthän nämä jatko-osia ole ja joku penseä poika voi narista rahastuksestakin, mutta joillekin sopuhintaiset päivitetyt versiot voivat olla juuri oikea valinta. Ja onhan tämä oiva tapa rahoittaa 4A Gamesin pelimoottorin päivittäminen uuden sukupolven laitteille. Jos tämän avulla firma pystyy tekemään entistäkin paremman Metro 2035:n, niin vielä parempi.

Metro Redux (PC, PS4, Xbox One)