MicroProse palasi keskuuteemme – vai palasiko sittenkään?

06.02.2013 17:00 | Jukka O. Kauppinen

Männäpäivä meikä lueskeli sähköpostiin pudonneita tiedotteita kovin hämmentyneenä. Vai että MicroProse julkaisee uuden pelin. MicroProse? Siis se legendaarisista legendaarisin pelitalo, jonka teokset olivat elämäni suola 80- ja 90-luvulla? F-19 Stealth Fighter, Silent Service, UFO jajaja…

Melkein näin. Paitsi että tämä uusi MicroProse on totuttuun tapaan ihan eri firma, joka lähinnä ratsastaa vanhalla nimellä. Kaikenlaista sitä taas.

No, mainitaan se pelikin, mistä uuswanha MicroProse meille tiedottaa. MicroProse on näet julkaissut (juuri täpärästi konkurssin välttäneen) Atari kanssa Zombie Studiosin luoman Special Forces: Team X -taktisen räiskintäpelin. PC:lle ja Xbox 360:lle digijulkaistu peli ”tarjoilee massiivisesti kustomoitavaa, reaaliaikaisen karttajärjestelmän ja uniikkeja, jatkuvasti muuttuvia taktisia taisteluhaasteita.”

Zombie Studios on aiemmin tehnyt muun muassa ihan kohtuulliset Blacklight-räiskeet.

Peli latautuu Steamistä 13,99 eurolla ja Marketplacelta 1200 MS-pojolla.

Niin ja se MicroProse-kuvio? Yhtiö on itse asiassa uudelleennimetty Interactive Game Group, LLC. -yhtiö, joka on edelleen Cybergun-nimisen pyssyfirman tytäryhtiö.Cybergun osti I2G-Microprosen toissavuonna pelialalle päästäkseen.

Muita uuden sukupolven ”MicroProsen” pelejä ovat myös The War Inc., Jaws Ultimate Predator, Suze Orman’s Money Game, Jillian Michael’s Fitness, Cyber Defence ja MMA Supremacy.

Lisätietoja: http://microprose.com/

Lisää aiheesta

Ajankohtaista pelihistoriaa: Stealth Fighter ja Libyan ilmapuolustuksen salaisuudet

Kymmenen vuoden peli Civilization II:ssa

Star Trek: Birth of the Federation (PC)

Wiikon wanha: Civilization