Microsofilta monipuolinen musiikkipalvelu konsoleille, tabletille, PC:lle, puhelimelle ja televisioon – Xbox-musiikki

15.10.2012 11:59 | Jukka O. Kauppinen

Microsoft tykittää, mutta ei panssarivaunulla vaan viihdepalvelurintamalla. Windows 8:n lähestymisen myötä luvassa on paljon uutta yhtiön kaikille digitaalisille alustoille, ei vähiten Xbox 360:lle. Microsoft näet avaa uuden Xbox-musiikkipalvelun, jota voi käyttää monipuolisesti eri alustoilla.

Xbox-musiikki on all-in-one-musiikkipalvelu, jossa voi tilata kaiken haluamansa musiikin, ladata suosikkikappaleet omaksi tai suoratoistaa musiikkia veloituksetta.

Pilvipalveluja hyödyntämällä Xbox-musiikki yhtenäistää musiikkikokemuksen vaivattomasti eri laitteissa, kuten tabletissa, PC:ssä, puhelimessa ja televisiossa.

Valikoima sisältää yli 30 miljoonaa biisiä. Xbox-musiikki avautuu Xbox 360 -konsolilla 23. lokakuuta. Julkaisu Windows 8 -PC:lle ja -tableteille tapahtuu 26.10. Xbox-musiikki käynnistyy Windows Phone 8 -alustalla puhelinten saapuessa kauppoihin, ja muilla alustoilla myöhemmin.

”Xbox-musiikin julkaisu on tärkeä merkkipaalu digitaalisen musiikinkulutuksen yksinkertaistamisessa kaikentyyppisillä laitteilla ja maailmanlaajuisessa mittakaavassa”, sanoo Microsoftin Interactive Entertainment Business -yksikön johtaja Don Mattrick.

”Palvelulla murramme raja-aidat, jotka ovat tehneet nykypäivän musiikinkuuntelusta sirpaloitunutta. Xbox-musiikin ansiosta musiikin kuuntelemisesta tulee miellyttävä ja yhtenäinen kokemus kaikilla tärkeillä laitteillasi: tabletilla, PC:llä, puhelimella ja televisiolla.”

Palvelun ominaisuuksia Microsftin listausta typistäen:

  • Xbox Music Pass -tilaus. Voit kuunnella tilausvalikoiman kaikkia kappaleita rajoituksetta ja ilman mainoksia taulutietokoneella, PC:llä, puhelimella ja Xbox 360:llä 9,99 euron kuukausihintaan. Xbox Music Pass -tilaus tarjoaa katsottavaksi myös kymmeniätuhansia musiikkivideoita rajoituksetta Xbox 360:llä.
  • Xbox-musiikkikauppa on kattava MP3-kauppapaikka, josta voit ostaa yksittäisiä kappaleita tai kokonaisia levyjä Windows 8 -tablettiin tai PC:hen ja Windows Phone 8 -puhelimeen.
  • Smart DJ -toiminto tarjoaa käyttöön uudenlaiset, esittäjään perustuvat radiokanavat. Se on nopea ja dynaaminen tapa mukauttaa omaa kokoelmaa, löytää uusia suosikkeja ja luoda upeita soittolistoja lennosta yhdistelemällä omien suosikkiartistien kappaleita.
  • Pilvitallennus. Ensi vuonna julkaistava hakutoiminto lisää kaiken omistamasi musiikin Xbox-musiikin pilvivalikoimaan, mukaan lukien muista palveluista hankitun musiikin. Tämä tarkoittaa, että voit lisätä kaiken omistamasi sisällön omaan Xbox-musiikki -kokoelmaasi, vaikka sitä ei olisi saatavilla Xbox-musiikkivalikoimassa.
  • Musiikkia yhdessä. Xbox-musiikkipalveluun lisätään ensi vuonna ainutlaatuisia yhteisöllisiä ominaisuuksia, joiden avulla voit jakaa musiikkikokemuksesi ystävien ja perheen kanssa.
  • Lisää alustoja. Xbox-musiikki tulee saataville muille alustoille tulevana vuonna.

Lisätietojahttp://www.xbox.com

Lisää aiheesta

Assassin’s Creed III -ensikosketus osa 2: rauhan mies sodassa maalla ja merellä

Felix hyppäsi 39 kilometristä – mutta miten korkealta assassiini osuu heinäkasaan?

LotRO-kehittäjä oikeuteen tyhmän patentin vuoksi

The Walking Dead Episode 4: Around Every Corner (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat