UUSIMMAT

Microsoft bannaa videoilla kiroilevat ja vilauttelevat

27.11.2013 14:15 | Teemu Viemerö

Viime päivinä netissä on liikkunut huhuja Xbox Onen käyttäjistä, joita on bannattu Skypessä kiroilemisesta. Huhuihin on liitetty mukaan myös kuva virheilmoituksesta, joka estää ohjelman käytön samalla ilmoittaen huonosta käytöksestä. Varmuutta kuvan aitoudesta ei kuitenkaan ole, vain spekulaatioita. Microsoft on vastannut epäilyksiin, etteivät he vakoile Skype-puheluita tai -chattia, mutta yhtiö pitää kuria Xbox Onen Upload Studio –sovelluksessa.

Upload Studio on Xbox Onen ohjelma, jolla käyttäjä voi ikuistaa pelitilanteensa, editoida ne sekä lähettää tallennetut videot yhtiön palvelimelle. Microsoft valvoo tarkasti ohjelman käyttöä ja tarpeen vaatiessa antaa 24 tunnin bannin käyttöehtoja rikkoneille. Banaanin arvoisiin rikkeisiin sisältää muun muassa pelivideoissa kiroilu ja vilauttelu.

”Valvomme Upload Studion käyttöä erittäin tarkasti,” kertoi Microsoftin edustaja Computer and Video Games -lehdelle.

“Tiimimme tarkastaa jokaisen palveluumme ladatun videon,  jotta voimme tarjota jokaiselle puhtaan, turvallisen ja hauskan ympäristön. Voimme siis hyllyttää palvelun järjestyssääntöjä rikkoneen käyttäjän oikeudet tiettyihin ohjelmiin tai ominaisuuksiin.”

Vielä ei ole tietoa miten tämä vaikuttaa suomalaisiin, kun Xbox One rantautuu kotimaahamme. Jenkit ovat toki tunnetun peppukipeitä kiroilulle, kun taas Suomessa rumat sanat ovat arkipäiväisempää ja hyväksytympää arkikielessä ja nettipulinassa.

Yhdysvalloissa sensurointia ei kuitenkaan aiheuta  veren paljous tai elävien virtuaaliolentojen silpominen, vaan nimenomaan kiroilu ja tissit. Ensimmäiset Xbox One –käyttäjät ovatkin jo ehtineet saada banneja myös esimerkiksi siitä, kun Xboxin kameralle on tallentunut pelaajan takana nukkuvan vaimon valahtanut paita, jonka alta vilahtaa kauhistuttava, aikuisia ihmisiä järkyttävä vauvojen ruokintaan käytettävä ruumiinosa.

Mutta entä jos tallenteessa on kiroilevia pelihahmoja?

Lähteet: MCV, Xbox One handing out 24-hour bans for swearingMicrosoft is reportedly banning users from using Skype and Upload Studio for swearingXbox One Upload Studio users temporarily banned

Lisää aiheesta

Kärpäsistä härkäsiä, osa 2: Xbox Onen ärsyttävimmät ongelmat

TV-tähti kokeili Xbox Onea

Uusissa Xbox One -konsoleissa rikkinäisiä levykelkkoja

Xbox One ja PlayStation 4 Predatorin silmin – kuinka hottina konsolit käyvät?